Morotsbröd
Äntligen har jag tagit mig tid och bakat lite bröd igen. Dessa Morotsbröd har jag bakat tidigare och tycker väldigt mycket om dem för att de blir så saftiga och goda. De är perfekta till både sallad, soppor men även till frukost. Enligt receptet ska det bli 20 stycken och då blir det väldigt små bröd, men det är bara att göra dem lite större om man vill ha dem som frukostbröd.
Det här behöver du till 1 sats (10-20 bullar):
3 dl mellanmjölk (laktosfri), 1/2 paket jäst, 2 msk olja, 1 tsk salt, 3 dl finrivna morötter, 2 dl vetekli, ca 8 dl vetemjöl
Gör så här:
Värm mjölken fingervarmt, 37 grader. Smula ner jästen i en bunke. Häll på en liten del av den varma mjölken och lös upp jästen. Häll på resten av mjölken samt olja och salt. Blanda väl. Rör i morötter, kli och vetemjöl. Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda tills degen blir blank och slutar att kladda. Låt degen jäsa under bakduk i minst 30 minuter eller till dubbel storlek. Sätt ugnen på 225 grader. Knåda degen och rulla till en längd. Dela längden i 20 delar. Trilla varje del till en boll och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare i 30 minuter under bakduk. Grädda morotsbullarna mitt i ugnen i cirka 12 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
ViktVäktarna
- WW Points: hela satsen har 67 points. Vid 10 bullar så blir det 7 points per bröd.
8 kommentarer
Nadja
Jag har aldrig testat så du får prova dig fram och se.
emma
Hej!
Jag undrar om man kan ersätta vetekli med 2dl vetemjöl?
Nadja
Marie:
Jättekul att läsa att ditt bröd blev så bra och att du är nöjd med dem. Och fantastiskt att min blogg är bättre än en kokbok 😀
Tack!
Nadja
Marie
Vilken fantastisk blogg du har:) Numera titta jag hellre in på din sida och hittar något att baka istället för en kokbok:) Bakade morotsbrödet i helgen och det var fantastiskt gott och saftigt.
hege
Herlige! Hege
Linda - Cupcakefluffan
Morotsbröd är alltid så gott, blir ju extra saftigt när det är morötter i
Petra
Måste provas. Tack för tipset!
Matpolisen
Vad gott det ser ut.