Morotsbröd

 

Äntligen har jag tagit mig tid och bakat lite bröd igen. Dessa Morotsbröd har jag bakat tidigare och tycker väldigt mycket om dem för att de blir så saftiga och goda. De är perfekta till både sallad, soppor men även till frukost. Enligt receptet ska det bli 20 stycken och då blir det väldigt små bröd, men det är bara att göra dem lite större om man vill ha dem som frukostbröd.

Det här behöver du till 1 sats (10-20 bullar):

3 dl mellanmjölk (laktosfri), 1/2 paket jäst, 2 msk olja, 1 tsk salt, 3 dl finrivna morötter, 2 dl vetekli, ca 8 dl vetemjöl

Gör så här:

Värm mjölken fingervarmt, 37 grader. Smula ner jästen i en bunke. Häll på en liten del av den varma mjölken och lös upp jästen. Häll på resten av mjölken samt olja och salt. Blanda väl. Rör i morötter, kli och vetemjöl. Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda tills degen blir blank och slutar att kladda. Låt degen jäsa under bakduk i minst 30 minuter eller till dubbel storlek. Sätt ugnen på 225 grader. Knåda degen och rulla till en längd. Dela längden i 20 delar. Trilla varje del till en boll och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare i 30 minuter under bakduk. Grädda morotsbullarna mitt i ugnen i cirka 12 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

ViktVäktarna

  • WW Points: hela satsen har 67 points. Vid 10 bullar så blir det 7 points per bröd.

8 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.