Morots- och halloumibiffar

 

På Läsarnas favoritrecept TOP 10 sedan 2019!

Av en arbetskollega så fick jag tipset om att prova på att göra dessa vegetariska biffar. Och ja, jag gillade dom så mycket. Det bästa av allt är att de var så enkla att göra också. Mitt tips är att man smaksätta dem lite hur man själv vill. Denna gång så tog jag lite chilipeppar (hade inte chiliflakes som originalreceptet sa) och det blev gott, inte alls så starkt. Men jag kan mycket väl tänka mig att smaksätta biffarna med lite örtkryddor som timjan, oregano och basilika. En annan bra sak är att man kan steka biffarna i ugnen utan någon matfett alls. Jag tog dock lite matfett på fingret och smörjde biffarnas ovansida men jag tror man kan skippa det helt. Detta finns inte medräknat ut uträkningen nedan för er som är Viktväktare. Till biffarna så gjorde jag lite Ärtkräm till.

Till 8 stycken biffar behöver man:

250 gram morötter

200 gram halloumiost

2 ägg

3/4 dl ströbröd

1-2 tsk chilipulver (eller 1 tsk chiliflakes)

svartpeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Skala morötterna.
  3. Riv morötterna och halloumi grovt på ett rivjärn.
  4. Blanda morötter, halloumi, ägg, ströbröd, chilipulver och svartpeppar i en skål. Smaka eventuellt av med lite salt men halloumi brukar vara salt nog.
  5. Forma till 8 biffar. Jag använde mig att ett ½-deciliter mått och det blev precis 8 biffar. Blöt händerna för att biffarna inte ska fasta när du formar dem.
  6. Lägg biffarna på en bakpappersklädd plåt och pensla eventuellt med lite matolja ovanpå om så önskas.
  7. Ställ in i mitten av ugnen 15-20 minuter, tills biffarna får fin färg.
  8. Servera med en kall kräm, bulgur/couscous och sallad.

ViktVäktarna

  • WW Points: 4 points per biff enligt receptet ovan, eller 8 points per portion vid 4 portioner.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.