Mör kyckling i sås
Här kommer ett recept på en kycklingrätt som inte behöver så mycket jobb från din sida. Du lägger allt i en ugnsform och låter den sedan puttra där tills kycklingen blir mör och fin. Jag serverade lite pasta till rätten, men jag tror minsann att kokt potatis är ännu godare att ha till.
Till 6 portioner behöver du:
6 kycklingfiléer, 5 dl matlagningsgrädde, 2 dl lätt crème fraiche, 1/3 dl kinesisk soja, 2 tsk sambal oelek, 3 pressade vitlöksklyftor, 1 dl majskorn, 1 salladslök, 1 röd paprika, ev salt och peppar
Gör så här:
Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form, dela gärna kycklingfiléerna i mindre bitar om de är för stora. Skär/Hacka även salladslöken och paprikan. Rör ihop grädde, fraiche, soja, sambal, vitlök, majs, lök och paprika. Krydda med lite salt och peppar och häll sedan över kycklingen. Grädda mitt i ugnen (175 grader) i minst 1 ½ timma. Vänd gärna på kycklingen efter halva tiden. Smaka av med lite salt och peppar om det så behövs. Servera med pasta, potatis eller ris. Glöm inte grönsakerna!
ViktVäktarna
- WW Points: 8 points per portion med 10% laktosfri grädde och 5 points per portion med 4 % grädde.
3 kommentarer
Nadja
Hej Renée, jättekul att du följer mina recept – uppskattar det så mycket.
Grönsakerna ska med i såsen, så hacka salladslöken och paprikan i mindre bitar och rör ner det i matlagningsgrädden/fraiche röran. Vad bra att du säger till, jag korrigerar inlägget och gör det lite tydligare.
Tack för att du besöker min lilla blogg 🙂 /Nadja
Renée
Blev lite fundersam här.. ska grönsakerna med i såsen eller som tillbehör efteråt?
(PS följer dina recept och när det står 175 grader ugn utgår jag från att det inte är varmluft?, skriv gärna ut om det tex är fryst eller färsk broccoli, och precisera gärna i gram för att få bästa recept även om det är 0 poäng 😉 allt för att lyckas bättre)
Ing-Marie Karlsson
Denna måste jag testa imorgon. Hörs riktigt gott!