Mjuk pepparkaka med apelsinglasyr

 

Detta får bli ett mycket snabbt inlägg då julen knackar på dörren. Jag vill dela med mig av detta goda recept som är perfekt till julbordet då man bakar det i långpanna. Det räcker till många. Denna mjuka pepparkaka påminner mig lite om morotskaka fast med juliga smaker. Jag önskar er alla en riktigt fin GOD JUL!

Mjuk pepparkaka med apelsinglasyr

Till en långpanna (ca 30 x 40 cm) behöver du detta:

Pepparkaka: 200 g rumsvarmt smör/margarin 80%, 4 dl strösocker, 4 ägg, 3 dl gräddfil (12%), 3 msk pepparkakskrydda, 2 tsk bikarbonat, 6 dl vetemjöl,

Glasyr:  100 g rumsvarmt smör/margarin 80%, 2 dl florsocker, 2 msk pressad apelsin, 2 äggulor

Garnering: strimlad apelsinskal

Gör så här:

Rör smör och socker pösigt. Tillägg äggen ett i taget under omrörning. Blanda i gräddfilen. Blanda ihop pepparkakskrydda, bikarbonat och mjöl separat och därefter rör du ner det i äggblandningen. Rör till en slät smet.

Mjuk pepparkaka med apelsinglasyr

Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna. Grädda i nedre delen av ugnen (175 grader) i cirka 25-30 minuter. Låt den svalna ordentligt.

Mjuk pepparkaka med apelsinglasyr

Rör ihop glasyren så här: Rör rumsvarmt smör och florsocker i en bunke. Tillsätt apelsinsaft och äggulor. Rör samman till en slät glasyr och bred ut den över den avsvalnade kakan. Garnera eventuellt med strimlad apelsinskal. Låt stå svalt.

ViktVäktarna

  • WW Points: totalt har detta recept 329 points med smör och 302 points med margarin 80%. Dela det med antalet bitar du skär upp, tex: vid 40 bitar så blir det 8 points per bit oavsett val av matfett.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.