Mjuk chokladkaka

 

Idag hände det grejer i köket, det var riktigt roligt att få känna hur dofterna spred sig överallt. Dagen till ära blev det förutom långkok med Crock-Poten (kommer senare på bloggen) denna mjuka chokladkaka. Den är inte alls så söt och kokosen som jag mjölade formen med gav en fin slutlig touch till kakan.

Till en kaka behöver du:

1 dl kakao, 2 tsk nykokt kaffe (om du vill ha mer kaffesmak i kakan: ta 2 tsk Nescafé istället för kokt) , 2 dl mellanmjölk, 2 dl strösocker, 150 g rumsvarmt smör, 3 ägg, 3 dl vetemjöl, 1 msk vaniljsocker, 1 1/2 tsk bakpulver, kokos till brödning av formen, ev. florsocker till garnering

Gör så här:

Vispa ihop kakao, kaffe, mjölk och 1 dl socker i en kastrull. Koka upp och låt kallna. Rör smöret luftigt med resterande socker och tillsätt ett ägg i taget. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och rör ner i smörsmeten, blanda till sist i chokladen.

Häll smeten i en väl smord och kokosbröad form. Grädda längst ner i ugnen i 175 grader i cirka 50 minuter.

Låt kakan svalna av innan den stjälps upp. Pudra över lite florsocker.

ViktVäktarna

  • WW Points: 148 points för hela kakan med smör och 134 points med margarin 80%. Dela detta med antal skivor/bitar du skär upp

 

6 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.