Mjölkchokladbrownie med chokladtryffel

 

Idag är det Chokladens dag och med dessa goda brownies hyllar jag Chokladen till skyarna, för jag säger bara OMG vad gott detta är. Godast är de lite kalla för då blir de lite mjuksega. Men jag varnar er, det är svårt att låta bli att bara ta en bit. Jag har strött över lite kokos på vissa bitar men det kändes nästan överflödigt för de är så goda ändå. Du kan gott och väl göra browniebotten dagen innan för den är som sagt godare när den är kall och sedan gör du tryffeln någon timme innan kakan skall serveras.

Mjölkchokladbrownies med chokladtryffel

Till en liten plåt (ca 18-25 cm) behöver du:

Chokladbrownie: 125 g smör, 200 g mjölkchoklad, 2 dl strösocker, 2 msk kakao, 1 nypa salt, 1 tsk vaniljsocker, 2 ägg, 1 1/2 dl vetemjöl

Chokladtryffel: 1 1/2 dl vispgrädde 40 %, 200 g choklad (välj mörk eller ljus efter eget tycke), 1/2 tsk smör

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt chokladen och låt den smälta på eftervärmen. Rör ner socker, kakao, salt, vaniljsocker och ägg. Blanda sist i mjölet och rör ihop till en slät smet. Häll smeten i en liten form, ca 18 x 25 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen i 23-25 minuter. Låt den svalna i formen.

Mjölkchokladbrownies med chokladtryffel - hembakat - choklad - tryffel -

Chokladtryffeln gör du så här: Koka upp grädden i en kastrull. Stäng av värmen och låt chokladen och smöret smälta i grädden. Rör om. Häll tryffeln i en skål och låt den stå i kylen i någon timme och tjockna, men inte stelna. Rör gärna om lite då och då.

Mjölkchokladbrownies med chokladtryffel - propoints - viktvätkarna - baka viktväktarna - tryffel - hembakat - choklad

Bred ut tryffeln på kakan och strö över kokos. Skär kakan i rutor med en vass kniv. Njuuuut! Det går att frysa in bitarna i någon dag om du vill försäkra dig om att de inte försvinner.

ViktVäktarna

  • WW Points: Totalt har receptet 281 points. Dela det med antal bitar du skär upp. Vid 30 mindre bitar så blir det 9 points per bit.

2 kommentarer

  • Nadja

    Hej Ulrika
    Vad bra att du upptäckte detta! Någon ingrediens måste ha saknats när jag räknade ut det sist. Jag har nu korrigerat och rättat till det propointsberäkningen. Mina beräkningar utgår från vispgrädde 40% och annars i övrigt vanlig choklad så som Marabou.

     
  • Ulrika

    Hej Nadja!

    Guuuud så goda de ser ut, mums!! Men när jag lade in detta i receptskaparen fick jag inte alls samma pp, jag fick 5pp på 26 bitar…vad använde du för choklad? Och vilken fetthalt på grädden?

    Tack för alla dina recept du delar med dig av 🙂 Kram/Ulrika

     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.