Middagsmeny vecka 11/2021

 

Söndag och det betyder att en ny middagsmeny planeras. Och här ser du resultatet; allt från lakto-ovo vegetariskt till kött och fisk. Jag tror på att man mår bäst av en varierad kost och det kanske syns i mina menyer. Det kanske låter lite tjatigt för jag upprepar det så ofta; det blir mycket gott denna vecka också. Men jag tycker verkligen det. Vem tackar nej till en god hemmagjord chili con carne? Du kan själv bestämma hur stark eller mild den ska vara. Eller kyckling i balsamico- och oreganosås? Detta recept är så gott, syran från balsamicovinäger gifter sig väldigt bra med oregano och gör att det inte blir vilken kycklingrätt som helst. Prova och se. Kram Nadja

Måndag: Kassler med sweet chiligrönsaker och ris (7 sp BLÅ/10 sp GRÖN)

Tisdag: Fisk i gräddig purjolökssås (från 2sp+ BLÅ/LILA, 3sp+ GRÖN)

Onsdag: Chili con carne (från 4sp LILA/BLÅ, 6sp GRÖN)

Torsdag: Italienska vegetariska tortillabåtar (5sp båt LILA/BLÅ, 6 sp båt GRÖN)

Fredag: Biff Teriyaki (från 5sp LILA/BLÅ/GRÖN)

Lördag: Potatismoussaka med quornfärs (från 0sp LILA/3sp BLÅ/6sp GRÖN)

Söndag: Kyckling i balsamico- och oreganosås (från 2sp LILA/BLÅ, 4sp GRÖN)

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.