Mexikansk soppa med chorizo
År 2008 kom detta recept för första gången ut på Nadjaskitchen. Och med tanke på hur våra livsmedel har förändrats under dessa år så har jag justerat receptet lite och gjort den lite mera ”ViktVäktar” vänlig. Detta är en mustig och god soppa med kryddig korv, vita bönor och mycket grönsaker. Något vi mycket väl kan behöva när det är kallt och kyligt ute. Soppan är mättande men kan med fördel serveras med Knådfria frallor till. Jag har strösslat på lite fint skuren salladslök, men en klick lätt-crème fraiche på toppen av soppan passar också bra. Byt ut korven mot en vegetarisk chorizo korv om man önskar göra soppan helt vegetarisk.
Till 4 portioner behöver man:
1 gul lök
2 morötter
3 potatisar
1 tsk rapsolja
1 vitlöksklyfta
1 msk tacokrydda
2 msk tomatpuré
1 liter köttbuljong (tärning + 1 l vatten)
1 röd paprika
270 g chorizokorvar 9% (t.ex. kycklingchorizo) eller vegetarisk chorizo
1 burk vita bönor (ca 250 g)
1 liten burk majs (ca 165 g)
Gör så här:
- Skala och hacka löken.
- Skala morötterna och potatis. Tärna potatisen och skiva morötterna (lite tjockare så att de inte kokar sönder).
- Skiva och skär korven i mindre bitar.
- Fräs lök, korv, potatis och morötter i lite matfett cirka 5 minuter.
- Tillsätt pressad vitlök, kryddor och tomatpuré. Blanda.
- Späd med buljongen och låt allt puttra cirka 10 minuter.
- Kärna ur och strimla paprikan.
- Lägg ner paprika, bönor och majs i kastrullen.
- Låt puttra i ytterligare cirka 5 minuter. Smaka av med lite salt och eventuellt peppar.
- Servera soppan med brödbit och garnera ev soppan med lite persilja, salladslök eller en klick lätt-crème fraiche.
ViktVäktarna
- WW Points: 5 points per portion med kycklingchorizo.
15 kommentarer
Nadja
Tack Monica, vad roligt att du tycker det 🙂
//Nadja
monica Danell
Super god soppa
Nadja
Hej Eva
Tack så mycket för dina fina rader. Jag blir så glad över att se att våra middagsmenyer även kommer väl till hands för andra. Jag kommer att fortsätta att dela med mig av dem, var inte orolig.
Det vore jättekul och höra vilka recept du testat och vad du tyckte om dem. Har du någon favorit som du gärna lagar om?
Ha det gott.
Nadja
Eva Nordgren
Hej Nadja! Vill bara tacka för dina superfina recept, älskar att kika in o kolla vad du hittat på för god veckomatsedel. Lova att fortsätta med det, är guld värt att bara få veckans mat färdigkomponerat. Bara att åka å handla o börja laga, mums. /Eva
Nadja
Yvonne, den smakar taco så den är god =)
Yvonne
Låter dom en supergod soppa, ska nog testas i morgon 🙂
Nadja
Till Anna: det är vita bönor i burk utan tomatsås, alltså naturella. Hoppas du gillar soppan!
Anna Hjelm
Är det naturella vita bönor man ska använda, eller de i tomatsås?
anna
Soppan ser jätte god ut den ska jag prova att göra någon gång.
anna
Y
Vilken mysblogg! Här kommer jag definitivt poppa in oftare! 🙂
Härliga tips!
Petra
Mums, ser supergott ut!
Nadja
Till Marias Kakburk:
Tack Maria, måste prova sockerpasta någongång.
Till Sandra:
Tack Sandra, du är så välkommen så 😀
Till AnnaLee:
Tack AnnaLee, du får låna hur många recept du vill, kom gärna tillbaka och skriv vad du tyckte.
Nadja
Annalee
Hej! Vilken trevlig blogg du har! Här kommer jag helt klart tillbaka och ’lånar’ några recept!
Ha en bra dag!
/Annalee
Sandra
Hej !
Vilken fin sida, jätte mycker bra och goda recept (ser det iaf ut som). Hit ska jag gå fler gånger för att få ideér.
//Sandra
Marias Kakburk
Tack snälla rara:)!
Sockerpasta är enkelt att jobba med, som marsipan fast smidigare:)
Mmm soppan verkar väldigt god:)