Matiga muffins med ost och skinka

 

Här har jag gjort matiga muffins som är bra att ta med på utflykten eller picknicken. Eller varför inte bara som mellanmål. Jag tror inte det är några problem med att frysa in dem heller, så kör på bara.

Till 16 stycken muffins behöver man:

2 ägg

1 dl vatten

1 dl naturell lättyoghurt 0,5%

½ dl rapsolja

1 msk senap

3 dl vetemjöl

2 dl grahamsmjöl

2 tsk bakpulver

½ tsk salt

1 bit röd lök (jag hade cirka 1/4 av löken, men ta mer om du så önskar)

150 gram rökt skinka

200 gram riven ost 17 % (ju starkare ost du väljer, desto mer smak)

2 msk färsk gräslök

1 msk färsk basilika

1 msk sesamfrön

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa äggen med vatten, yoghurt, olja och senap.
  3. Blanda de torra ingredienserna i en annan skål. Rör sedan ihop det med äggblandningen.
  4. Skala och finhacka rödlöken.
  5. Finhacka även skinkan och riv sedan osten grovt.
  6. Finhacka även gräslöken och basilikan.
  7. Rör ner allt tillsammans i smeten och blanda väl.
  8. Fördela smeten i 16 muffinsformar eller i muffinsplåt. Jag använde mig av en muffinsform av silikon.
  9. Strö över sesamfrö och grädda dem sedan mitt i ugnen i cirka 20 minuter eller tills de får fin färg. Låt svalna.

ViktVäktarna

  • WW Points: hela satsen har 66 points och det ger 4 points per muffins.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.