Marockansk couscous med kebabbiff

 

Jag är alltid nyfiken på mat från andra länder och provsmakar mer än gärna. När jag fann detta recept av en matskribent med rötter från Marocko så ville jag testa det. Detta recept på couscous kan man använda som bas till det mesta enligt henne. Jag förväntade mig en mycket smakrik couscous och blev lite förvånad då den även var rätt så kryddstark. Till couscousen valde jag att göra köttfärsbiffar smaksatta med kebabkrydda, rostade grönsaker och Sweet Red Pepper Sauce och god grönsallad.

Marockansk couscous med kebabbiff

Till Marockansk couscous för 4 portioner behövs:

  • 3 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 krm chili- eller kajennpeppar
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk nymalen svartpeppar
  • 3 dl okokt couscous
  • 2 msk olja

Kebabbiffar

  • 600 g köttfärs (nöt 10%)
  • 1 msk kebabkrydda
  • salt
  • peppar
  • 1/2 hackad röd paprika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk persilja
  • citronzest

Gör så här:

  1. Koka upp vattnet tillsammans med buljongtärningen och alla kryddor.
  2. Lägg couscousen i en bunke och tillsätt oljan. Häll den varma buljongen över grynen. Täck med plastfolie och låt det svälla i cirka 5 minuter. Fluffa upp couscousen med en gaffel.
  3. Blanda köttfärsen tillsammans med kebabkryddan, salt, peppar, fint hackad röd paprika, pressad vitlök och persilja.
  4. Forma till lite avlånga biffar och stek dem på medelvärme på båda sidorna tills de får fin färg.
  5. Riv lite citron och lägg zesten över biffarna vid servering. Smaklig ”spicy” spis!

Kebabbiff

ViktVäktarna

  • WW Points: Denna rätt är 16 points per portion enligt receptet ovan och utan Sweet Red Pepper Sauce. För att få ner pointsvärdet så kan man minska på mängden couscous och därmed oljan som ska användas ihop med den. Ett exempel är att ta 2 dl couscous, 2 dl vatten och 1 msk olja och då blir det bara 13 points per portion. Tänk även på att kryddorna då också måste minskas. Points för bara Kebabbiffarna är 8 vid 4 portioner.

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.