Mandelgratinerad laxfilé

 

TOP 10 Läsarnas favoritrecept 2020!

Detta recept blev på en gång en favorit här hemma: Mandelgratinerade laxfilé. Den var superenkel att göra, riktigt god och ger en känsla av att en festmåltid serveras. En riktigt fröjd för ögat och smaklökarna. Servera gärna lite mera grönt och kanske kokt potatis till.

Till 4 portioner behöver man:

4 bitar laxfilé á 150 gram

2 msk sweet chilisås

4 msk mandelspån

2 paprikor

400 gram grön sparris

dill till garnering

limeklyftor

Gör så här:

  1. Lägg laxbitarna på ett smort ugnssäkert fat.
  2. Salta och pensla dem med sweet chili.
  3. Strö över mandelspån.
  4. Ansa och skär paprika i bitar och lägg runt fisken.
  5. Tillaga mitt i ugnen (225 grader) i cirka 20 minuter.
  6. Koka under tiden sparrisen i 2-3 minuter i lättsaltat vatten.
  7. Servera gärna laxfilén med kokt potatis, kall sås, limeklyftor och lite färsk dill

ViktVäktarna

  • WW Points: 2 points per portion – lägg till points för potatis och andra tillbehör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.