Majs- och zucchiniplättar

 

Jag hade över lite för mycket majs efter en tacomiddag och ville använda upp dem innan de hann bli dåliga. Då hittade jag detta recept hos Ica och anpassade det efter det jag hade hemma. Det var rätt så enkelt att göra, det som tog tid var allt rivande av zucchini och lök.  I Icas recept så ska man steka dessa plättar i en stekpanna med olja ( 2 msk vid 4 portioner). Själv så testade jag att grädda dem i ugnen och det gick som ni ser riktigt bra. På så sätt sparade jag in lite points :). Fast jag kan mycket väl tänka mig att de blir lite frasigare och godare ifall plättarna får gotta sig i lite olja vid stekningen. Ni väljer själva hur ni vill göra. Annars var det faktiskt gott tillsammans med lite sallad, fetaost/salladsost och en örtyoghurt (nollpoints). Majsen gör att plättarna får en lite sötare smak, men krydda lite extra så blir det bra. Örtyoghurten gör du väldigt enkelt: blanda lite naturell lättyoghurt med salt, peppar, timjan, rosmarin, basilika eller med de örter du har hemma.

Till 4 portioner behöver man:

340 gram majskorn

ca 600 gram zucchini

1 gul lök

1-2 klyftor vitlök

4 ägg

2 dl vetemjöl

1 tsk salt

2 krm svartpeppar

2 krm cayennepeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader om du vill grädda plättarna i ugn.
  2. Låt majsen rinna av i en sil.
  3. Riv zucchinin grovt. Krama gärna ur vattnet.
  4. Skala och riv lök och vitlök fint.
  5. Blanda ägg, mjöl och kryddor i en bunke.
  6. Vänd ner majs, zucchini och lök och blanda ordentligt.
  7. Ta ett decilitermått och fördela smeten på två bakpappersklädda plåtar. Mina plättar rann inte ut på plåten utan forma dem gärna på en gång runda och fina.
  8. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter och vänd dem sedan försiktigt så att de inte går sönder. Grädda i ytterligare 5 minuter så att de får fin färg.
  9. Servera med en god sallad och gärna fetaost/salladsost.

ViktVäktarna

  • WW Points: 3 points per portion.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.