Lövbiffsrulader i god rödvinssås

 

Det här är en fin rätt att bjuda på vid festliga tillfällen. Lövbiff fylld med bacon som rullas till rulader och får puttra i en god rödvinssås tillsammans med vitlök och champinjoner. Jag serverade ruladerna med potatismos och det blev en fullträff, passade så bra ihop. Lova att prova detta recept! / Nadja❤

Till 4 portioner behövs det:

8 skivor lövbiff

140 gram bacon

1 msk smör

1 tsk salt

svartpeppar

2 vitlöksklyftor

1 dl vatten

1-2 lagerblad

1 msk kinesisk soja

2 msk tomatpuré

3 dl rödvin

1 msk strösocker

1 tsk torkad timjan

1-2 msk vetemjöl

1-2 msk vatten

250 gram champinjoner

1 tsk rapsolja

salt

haricots verts

Gör så här:

  1. Bred ut lövbiffarna på en skärbräda och lägg en baconskiva på varje. Rulla ihop och fäst med tandpetare.
  2. Bryn ruladerna i smör i en traktörpanna. Salta och peppra.
  3. Hacka vitlöken och låt den fräsa med.
  4. Häll i vatten, lagerblad, soja, tomatpuré, vin, socker och timjan.
  5. Sjud ruladerna under lock i 40 minuter. Vänd dem gärna efter halva tiden.
  6. Blanda vetemjöl och vatten och rör ner det i grytan. Sjud ytterligare i 5 minuter så att såsen tjocknar. Rör om under tiden.
  7. Dela champinjoner och stek dem i olja i en stekpanna. Salta.
  8. Blanda ner champinjonerna i grytan och låt koka upp.
  9. Garnera eventuellt med lite färsk timjan och servera gärna med potatismos och haricots verts.

ViktVäktarna

  • WW Points (kostprogrammet från 2025):
    • Med kycklingbacon: 7 points per portion
    • Med bacon (fläsk): 11 points per portion
    • Potatismos: recept på potatismos för nollpoints hittar du HÄR
  • KCAL: 556 kcal

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.