Lövbiff i vitlökssås
Den här maträtten gillar jag och dottern, männen i familjen uppskattar den inte lika mycket på grund av crème fraichen. Men det hindrar inte oss att tillaga den ibland för det. Använd vilka grönsaker du själv önskar och tycker om, denna gång hade vi paprika, purjolök och färska champinjoner. Receptet går naturligtvis att dubblera. Jag måste även tillägga att Creme Bounjour Cuisine räcker till mer än 2 portioner om man vill dryga ut det.
Edit: om man inte hittar Créme Bonjour Cuisine i affären så kan man ersätta den med 2 dl (mini) fraiche och 5 msk philadelphia (light) vitlök/örter
Till 2 portioner behöver du:
250 gram lövbiff, 1 tsk olja/smör till stekning, 1 burk Crème Bonjour Cuisine vitlök och örter (2 ½ dl), färska champinjoner, paprika, purjolök
Gör så här:
Strimla lövbiffen och fräs den mjuk i panna. Strimla under tiden paprika, champinjoner och purjolök. Låt paprika och champinjonerna fräsa med en stund och lägg till purjolöken precis på slutet då den mjuknar så fort.
Häll i burken crème fraiche och blanda. Låt den bli varm och servera allt tillsammans med nykokt valfri pasta…och sallad naturligtvis. Smaklig måltid.
ViktVäktarna
- WW Points: 12 points per portion om man följer receptet ovan och utan pasta. Minska på creme bonjour cuisine till 1 ½ dl och det blir 9 points per portion istället. Om du väljer 2 dl minifraiche och 5 msk philadelphia light vitlök/örter istället för Bonjour Cuisine så blir det 9 points per portion. Lägg till points för pasta.