Kycklingwok med ris

 

En perfekt kycklingrätt som är klar medan riset kokar. Grönsakerna varierar du efter säsong och eget tycke. Här har jag använt grön sparris, paprika, squash, morot och majs bland annat. Supergott och även bra som matlåda dagen efter. Vill du lyxa till det så kan du ha en matsked av Thai sweet chili.

Kycklingwok med ris

Till 2 portioner behöver du:

1 dl okokt ris

250 g kycklingfilé

2 tsk olja

4-6 stjälkar grön sparris

1 röd paprika

1-2 vitlöksklyftor

3 msk majskorn

1 morot

1 tsk soja

1 dl grönsaksbuljong (1/2 tärning + 1 dl vatten)

timjan, salt, peppar

cocktail tomater

Gör så här:

  1. Sätt riset på kokning.
  2. Strimla kycklingen och fräs den i stekpanna. Salta och peppra. Ta ut dem ur pannan och lägg dem åt sidan.
  3. Skiva/Dela grönsakerna i mindre bitar och fräs dem i panna tills de har mjuknat lite med fortfarande har tuggmotstånd. Salta och peppra.
  4. Pressa i vitlöken, krydda med lite timjan och häll sedan även i buljongen och sojan.
  5. Lägg nu tillbaka kycklingen och låt det puttra samman i någon minut.
  6. Servera kycklingwoken tillsammans med riset och goa cocktailtomater.

Kycklingwok med ris

ViktVäktarna

  • WW Points: 7 points per portion

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.