Kycklinggryta med bacon

 

Här kommer ett recept från 2013 som jag har gjort om lite och anpassat efter lite mer Viktväktartänk. Jag hoppas att ni kommer att tycka om den lika mycket som jag. Man kan själv välja om man vill ha bacon från fläsk, kyckling eller kalkon. Godast är nog den av fläsk för den bidrar med lite sälta. Denna rätt passar både till en lite festligare middag men även som vardags rätt då den går snabbt att tillaga. Gott till är kokt potatis, ris eller pasta.

Till cirka 4 portioner behöver du:

500 g kycklingfilé

1 lök

1 förpackning bacon (välj fläsk/kyckling/kalkon)

1 tsk rapsolja

1 dl gröna ärter

1 stor morot

1 vitlöksklyfta

3 dl matlagningsgrädde (+ ev ½ dl vatten för att reda ut)

1 tsk torkad timjan

1 tsk kinesisk soja

salt och peppar

Gör så här:

  1. Om du önskar ha potatis, pasta eller ris till, så börja med att lägga det på kokning.
  2. Skala moroten och löken.
  3. Skär kycklingfilén i lite större bitar och likaså baconet.
  4. Fräs kycklingen och baconet tillsammans med hackad lök i lite matfett i en gryta.
  5. Slanta moroten i lite större bitar och lägg även den i fräset.
  6. När allt har fått  fräsa i några minuter och ingen vätska finns i grytan lägger du till de frysta ärterna och pressar i vitlöken.
  7. Rör om och låt det få fräsa i någon minut.
  8. Häll i matlagningsgrädden, ev vatten, timjan, soja och smaka av med salt och peppar.
  9. Låt nu grytan få puttra i cirka fem minuter så att smakerna kommer fram och såsen tjocknar lite.
  10. Glöm inte att servera en god sallad till.

Viktväktarna

  • WW Points:
  • med kycklingbacon: 3 p/portion med 4% grädde och 6 p/portion med 10% laktosfri grädde
  • med bacon: 7 p/portion med 4 % grädde 10 p/portion med 10% laktosfri grädde

5 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.