Kyckling Paneng Red Curry

 

Denna kycklingrätt är så enkel att göra och snabblagad också, en av mina favoriträtter om jag får lova att säga det. Jag använder mig av Santa Marias kryddpåse Thai Red Curry för att göra det enkelt som möjligt, men man kan använda red curry pasta istället om man så vill. Äggnudlarna kan bytas ut mot ris ifall man föredrar det.

Kyckling Paneng Red Curry-smartpoints-vvsmartmat-vvtillsammans-thaimat-thai-weightwatchers-redcurry-kokosmjölk

Till 4 portioner behöver man:

500 gram kycklingfilé

1 burk kokosmjölk (light)

1 kryddpåse Asian Thai Paneng Red Curry mix eller red curry paste

1 tsk matolja

valfri mängd av wokgrönsaker

4 portioner kokta äggnudlar

Gör så här:

  1. Värm en wokpanna/traktörpanna med matoljan.
  2. Strimla kycklingfiléerna och fräs den i panna.
  3. Lägg till grönsakerna när kycklingen börjar se klar ut och låt dem fräsa med. OBS! De ska bara mjukna lite och ha tuggmotstånd kvar.
  4. Tillsätt sedan kryddpåsen eller paste, blanda och lägg till kokosmjölken.
  5. Låt det puttra ihop i några minuter och servera det sedan tillsammans med kokta äggnudlar eller med ris.

Kyckling Paneng Red Curry-smartpoints-vvsmartmat-vvtillsammans-thaimat-thai-weightwatchers-redcurry-kokosmjölk

ViktVäktarna

  • WW Points (kostprogrammet från 2025:
    • Med Kryddpåse: 10 points per portion inklusive äggnudlar och 6 points utan äggnudlar.
    • Med paste: 9 points per portion inklusive äggnudlar och 5 points utan äggnudlar.
  • WW Points: 10 points per portion inklusive 1 portion kokta äggnudlar och 6 points utan äggnudlar.

Instagram: Nadjaskitchen.se

11 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.