Kyckling med Pak Choi
När mina barn säger: ”detta är gott – det kan vi laga igen”, ja då ska ni veta att det verkligen är gott. De är mina tuffaste kritiker, både när det gäller mat och bak, för de är helt ärliga. Detta recept kommer från viktväktarnas kokbok ”Var dags mat” och rekommenderas stark. Rätten kan varieras med att byta ut kycklingen mot fläsk- eller nötkött eller något veganskt alternativ.
Till 4 portioner behöver man:
600 gram kycklingfilé, 1 gul lök, 2 röda paprikor, 1 msk rapsolja, 2 pak choi, 2 dl okokt jasminris
Sås: 2 vitlöksklyftor, ca 2 cm färsk ingefära, 2 msk japansk soja, 2 msk muscovadosocker, 1 msk balsamvinäger, 2 tsk tomatpuré, 2 tsk hoisinsås, 1 tsk sambal oelek, ½ msk rapsolja
Gör så här:
Börja med att koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Rör sedan ihop såsen så här: Blanda ihop pressad vitlök, riven färsk ingefära, soja, socker, balsamvinäger, tomatpuré, hoinsinsås, sambal oelek och olja. Ställ åt sidan.
Strimla kycklingfilé, klyfta lök och skär paprika i bitar. Stek kycklingen i olja till fin färg. Tillsätt lök och paprika och låt det steka med några minuter. Skär bort roten och dela pak choibladen i mindre bitar och låt de fräsa med va 30 sekunder.
Häll såsen över kyckling och grönsaker, blanda runt och låt det koka upp. Servera med ris och sallad.
Viktväktarna
- WW Points: 8 points per portion
6 kommentarer
Nadja
Svar till Niklas: va roligt! Tack för att du berättade
Hälsningar Nadja
Niklas
Sååå uppskattat hemma! Nu har vi en till favoriträtt 🙂
Nadja
Tack Åsa, blir så glad över din återkoppling. Uppskattar det verkligen, för då kan även andra se hur gott det verkligen är.
Tack!
Nadja
Åsa
Det här var verkligen gott! Kommer laga fler gånger. Tack för alla bra recept du lägger upp och att du PP räknar dom. Ha det så bra!
Nadja
Hej
Pak Choi är en grönsak. Jag fann min på Ica, bland påsarna med färdiga sallader, bladspenat osv. Man kan byta ut Pak Choi mot kinakål eller liknande.
Hälsningar Nadja
anita åstrand
vad är pak choi ? har aldrig hört .Måste prova ser suveränt gott ut !