Kyckling med mozzarella, pinjenötter och grillad paprika
Vad säger du om lite kyckling med goda italienska smaker? Jättegott! Denna rätt är även toppen att bjuda sina gäster på. Och trots att den är lättlagad som tusan, så är rätten mycket smakrikt för det. Servera kycklingen gärna med ugnsbakad potatis/färskpotatis och en fin grönsallad till.
Till 4 portioner behöver du:
500 g kycklingfilé, 1 tsk matfett, salt, peppar, 150 g grillad paprika (finns i burk), 1 boll mozzarella (ca 30 gram), 2 vitlöksklyfta, färsk basilika efter tycke o smak, 1 msk pinjenötter
Gör så här:
Dela kycklingfilén i tunnare och mindre bitar. Stek dem i lite matfett tills de blir gyllenbruna i en stekpanna. Salta och peppra. Lyft över kycklingen i en smord och ugnsfast form.
Grovhacka paprika, mozzarella och vitlök. Fördela det över kycklingbitarna som ett täcke och strö över pinjenötter och hackad färsk basilika. Gratinera i 200 graders ugnsvärme tills osten har smält och rätten har fått fin gyllenbrun färg, cirka 15 minuter.
Avnjut rätten tillsammans med en god sallad, pasta eller ugnsbakad potatis. Smaklig måltid.
ViktVäktarna
- WW Points: 2 points per portion
- KCAL: 228 kcal per portion (totalt 915 kcal för hela receptet)
5 kommentarer
Katja
Ser så himla gott ut, så det får bli kvällens middag!!
Nadja
Camilla! Vad roligt att höra och tusen tack för din feedback, sånt uppskattar jag mycket. Jag försöker göra så enkla recept som möjligt så att alla, både den ovane och vane, ska kunna lyckas med dem.
Camilla Wihlborg
Gjorde detta idag, så jättegott!! Jag kan inte laga mat men detta var både enkelt och gott. Tack!
Victoria
Mums vad gott det såg ut:)
Kram från Victoria på http://www.victoriasprovkök.se
MÅ Gott
Så gott det låter, smaker som jag älskar och dessutom lättlagat – perfekt!