Kyckling i dragonsås med purjolök
2021/01/08
Detta är en mycket god måltid, kyckling i dragonsås med purjolök. Servera gärna med kokt potatis och kokta små morötter…då blir det gött!
Detta behöver du till 4-5 portioner:
ca 800 g kycklingfilé
1 pressad vitlöksklyfta
salt och peppar efter eget tycke
1 dl vitt matlagningsvin
3 1/2 dl matlagningsgrädde
2 tsk torkad dragon (eller 2 msk färsk)
1 msk kycklingfond
1/2 purjolök (gärna gröna delen för färgens skull)
1 msk dijonsenap
Gör så här:
- Skär kycklingköttet i bitar.
- Hetta upp 1 tsk matolja i en stor vid panna. Lägg i köttet, tillsätt vitlöken, salta och peppra och stek sakta tills kycklingen börjar få färg.
- Häll sedan på vinet och låt den koka upp.
- Tillsätt grädde, dragon och fond. Koka sakta till lagom tjock konsistens.
- Lägg ner purjolöken som är skuren är rätt så stora bitar. Smaksätt såsen med 1 msk dijonsenap.
- Smaka av med salt och peppar. Smaklig måltid!
ViktVäktarna
- WW Points: vid 4 portioner och med 10 % laktosfri grädde så är det 5 points/portion (4 points/portion vid 5 portioner). med 4 % grädde så är det 2 points per portion oavsett om du serverar 4 eller 5 portioner
Föregående
Kickstart LILA plan
Nyare
5 kommentarer
Nadja
Hej Gunilla,
Tack för att du berättar vad du och din familj tyckte om denna rätt. Jag uppskattar det så otroligt mycket. TACK!
Mvh Nadja
Gunilla
Har precis ätit kyckling i dragonsås och den var underbart god och gillades av alla, den fick jag gärna bjuda på igen!
Pingback:
Bara en kaka till...
Mm, dragon och dijonsenap passar så bra ihop med kyckling!
Emma
Det här ser gott ut! Bara saker jag gillar i 🙂