Kyckling i balsamico- och oreganosås
Det här receptet fann jag i min ”prova-på” hög, tror den ursprungligen kommer från någon Buffé tidning, men är ej säker då det bara är ett urklipp. Rätten är i alla fall mycket god och är en favorit vid det här laget. Jag tänka mig att lägga till lite grönsaker, så som kanske morot, svamp, salladslök eller paprika. Om du vill ha kokt potatis till, så ska du börja med den, för resten går rätt så snabbt att tillaga. Vitlöken kan naturligtvis uteslutas om man inte vill ha den med, men den gör susen.
Till 4 portioner behöver du:
500 g kycklingfilé, 2 vitlöksklyftor, 1 msk olja, 1/2 tsk salt, svartpeppar, 2 1/2 dl matlagningsgrädde, 1 hönsbuljongtärning, 3 tsk torkad oregano (färsk går också), 1,5 msk balsamvinäger
Gör så här:
Skär kycklingfilén i mindre bitar, typ 3 bitar på varje filé. Skala och hacka vitlöken. Bryn kycklingen runt om en stekpanna, salta och peppra. Blanda grädde, buljongtärning, oregano och balsamvinäger i en gryta. Lägg i kycklingen och vitlöken. Låt allt koka under lock i cirka 5 minuter. Servera gärna med kokt potatis, den är supergoda till såsen!
Viktväktarna
- WW Points: 5 points per portion om man använder 10 % laktosfri grädde och 3 points med 4% grädde.
12 kommentarer
Nadja
Hej Marie,
Ja men visst, du kan lägga till kyckling för att göra portionerna större, kycklingen är så magert ändå.
Jättekul att du tyckte om det och tack för att du berättar det.
Hälsningar Nadja
Marie
Gjorde precis denna rätt till middag och den var verkligen super god. Kommer lätt att göras igen. Dock kommer jag la lite mer kyckling i nästa gång 🙂
Pingback:
Nadja
Tack för din respons Monki! Visst är det en mycket go rätt som även går snabbt att göra.
Monki
Lagade precis detta och gud vad gott det var! Enkelt också!
Sebastian
Pressad potatis lär vara perfekt till denna rätt!!!
Nadja
Tack Hanna för din respons, den uppskattar jag. Visst är denna rätt grymt god och ändå så enkel. Vi gör den lite då och då här hemma också.
Hälsningar Nadja
Hanna
Testade nyss denna rätt. Supergott! Jag är en stor fantast av enkla kycklingrätter. Den här kommer nog bli en rätt jag lagar ofta i framtiden. Passar perfekt att fylla matlådan med också 🙂
I morgon ska jag testa kycklingen i sötsur sås med citron och honung.
Sandra
Ohh va god den ser ut. Måste jag testa nån dag!
Hälsningar Sandra
http://dagiskocken.blogspot.com/
Emma
Verkar vara en enkel och god rätt, precis som det ska vara! 🙂 Jag tror aldrig man kommer ner på noll i prova högen haha 🙂 Jag samlar mer än jag hinner äta, laga o baka.
Linda - Cupcakefluffan
Så gott det låter att ha basamicovinäger i, det måste jag allt ta och testa
Martina
Balsamicovinäger är ju väldigt gott i mat och visst är det skillnad på dom. Försöker själv att undvika dom allra billigaste, dom brukar vara tunna och trista. Kycklingen ser supergod ut!