Kyckling Cashew

 

Det här en enkel och lättlagad vardags rätt från det Thailändska köket. Kyckling och cashewnötter passar så bra ihop med de frästa grönsakerna. Jag har valt att använda mig av frysta wokgrönsaker men det går lika bra med grönsakerna du har i kylen.

Till 4 portioner behöver man: 

600 gram kycklingfilé

1 tsk färsk riven färsk ingefära (eller mer)

1 vitlöksklyfta

2 tsk rapsolja

½ – 1 lime

2 msk kinesisk/japansk soja

2 tsk sambal oelek

1 tsk sesamolja (kan uteslutas)

2 msk thai sweet chili

½ dl vatten

20 stycken cashewnötter

ev salt och peppar

frysta wokgrönsaker efter eget tycke

Gör så här:

  1. Blanda ihop soja, pressad lime, riven ingefära, finriven vitlök, sambal oelek, sweet chilisås, sesamolja och vatten.
  2. Rosta cashewnötterna i en torr stekpanna (eller köp torr rostade på en gång).
  3. Skär kycklingen i mindre bitar och bryn det i omgångar tillsammans med hälften av rapsoljan.
  4. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
  5. Fräs de frysta wokgrönsakerna under omrörning i 3 minuter tillsammans med resterande rapsolja.
  6. När grönsakerna har blivit varma med tuggmotstånd tillsätter du kycklingen och woksåsen, låt det bli varmt.
  7. Blanda ner cashewnötterna och smaka av med eventuellt salt och peppar.
  8. Servera woken tillsammans med ris eller nudlar.

ViktVäktarna

  • WW Points: 3 points per portion. Lägg till points för ris eller nudlar.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.