Kvällsmatsbröd
Jag har nu provat ytterligare ett recept från ”Brödglädje” och den heter Kvällsmatsbröd. När jag har pratat om det på jobbet och med mina vänner så har jag hela tiden sagt att den heter Vardagsbröd, varifrån fick jag det vet jag inte, men kanske för att den är perfekt just för vardagen. Och gott är det…
Kvällsmatsbröd, 1 runt bröd
25 g jäst, 2 dl vatten, 2 msk olivolja, 1 tsk salt, cirka 5 1/2 dl vetemjöl
Gör så här:
Smula jästen i en degbunke. Värm vattnet till 37 grader (fingervarmt). Lös upp jästen i lite av vattnet. Häll i resten av vattnet, olivoljan, salt och nästan allt vetemjöl. Arbeta degen smidig (gärna med maskin) och låt den jäsa till dubbel storlek – det tar cirka en halvtimme upp till fyrtio minuter. Ta upp degen på bakbordet och arbeta den väl. Forma den till ett runt bröd och låt den jäsa på plåten i ungefär en halvtimme. Grädda brödet i 225 graders ugnsvärme i ungefär 20 minuter. Låt det svalna utan bakduk.
5 kommentarer
Åsa/ensidamedmat
Det såg gott ut och verkade inte svårt heller..Jag borde baka mer bröd!
Ditt bröd var helt perfekt runt!
Daniel
Jätte fint !
Hoppas du mår br aoch får en härlig vecka mvh Daniel
Unga Morsan
Mumsigt. Det är få saker som är så gott som hembakt(speciellt nybakat) bröd till måltiden. 🙂
Karin
Det ser gott ut! Jag ska testa det! 🙂 Trevlig blogg du har!
kardemummagumma
Vad fint det såg ut! Säkert jättegott!