Krumelurer med stekta nektariner
Krumelurer eller krabbelurer liknar plättar men är lite tjockare i konsistensen. Här serveras som med goa stekta nektariner, men det går lika bra med äpplen, plommon, päron eller annan frukt som du har hemma. Man kan ha dem till frukostt, lunch, brunch eller som en liten efterrätt. OBS! Du behöver ingen plättlagg för att göra dessa godingar.
Till 12 små krumelurer behöver du:
1 ägg, 3/4 dl strösocker, 3/4 dl mellanmjölk, 2 1/2 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver, smör (5 msk är med i beräkningen), 2-3 nektariner, 2 msk pärlsocker till garnering
Gör så här:
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt mjölk och mjöl blandat med bakpulver. Rör till en klumpfri smet.
Smält lite matfett i en stekpanna. Akta så att den inte bränns vid. Klicka ner smet, cirka en matsked för varje krumelur, och grädda någon minut på varje sida så att de får fin färg.
Lägg upp dem på fyra fat och låt dem svalna något medan du steker upp nektarinerna. Nektarinerna sköljer du och skär upp i klyftor. Stek dem lite lätt i smör så att de mjuknar och får lite färg. Fördela dem över krumelurerna och strö över lite pärlsocker. Färdigt att avnjutas. Ett ytterligare tips är att servera en klick mjuk rörd vaniljglass till…mmm så gott.
ViktVäktarna
- WW Points: hela satsen har 76 points. Det blir 6 points styck.
6 kommentarer
Jennifer
De liknar något som heter poffertjes som är Holländska små tjocka plättar. De äts dock med smör och florsocker Så gott!
Melita Sara
Vi har också alltid kallat det krabbelurer 😛 Gott är det! 😀 Vi brukar vända dem i kanel och socker, mums!
Amy's piece of cake
Krabbelurer är så gott och med nektariner, yum!
Eva Petri
Vi kallade det för skrabelucker……kärt barn har många namn.
Nadja
Till Katarina: stekta nektariner är supergott! Om man inte vill göra krumelurer så kan man servera stekta nektarinerna med lite vaniljglass….mumsfilibaba!
Katarina
Gott och stekta nektariner låter mumsigt!