Krämig räkpasta med vitlök och soltorkade tomater
2023/12/05
Här kommer ett recept från min dotter i repris. Den är supergod enligt henne och en riktig festmåltid för er som gillar räkor och pasta. Själv äter jag inte räkor, men önskar ibland att jag gjorde det. Som nu till exempel, för detta verkar vara galet gott. Glöm inte att servera en god sallad till.
Till 4 portioner behöver man:
4 dl okokt fullkornspasta
1 gul lök
400 gram skalade räkor
2-3 vitlöksklyftor
salt
citronpeppar
lökpulver
4 soltorkade tomater (avrunna från oljan)
400 gram Philadelphia vitlök & örter, light 11%
1 dl vatten
ev parmesan
Gör så här:
- Lägg pastan på kokning enligt förpackningens anvisningar.
- Hacka och stek löken tills den fått lite färg.
- Lägg i räkorna och stek tills all vätska är borta.
- Pressa i vitlöken och krydda med salt, citronpeppar och lökpulver efter smak.
- Strimla tomaterna och lägg dem i pannan, rör om.
- Blanda i Philadelphia osten och vattnet, rör om.
- Låt koka i 2-3 minuter så att smakerna sätter sig. Smaka av.
- Blanda därefter pastan servera eventuellt med riven parmesan över.
ViktVäktarna
- WW Points: 10 points per portion (utan parmesan)
Föregående
Middagsmeny vecka 49/2023
Nyare
En kommentar
vit köksblandare
Låter super gott:) Måste testas!