Krämig italiensk tomatsoppa med frikadeller och snäckpasta

 

Med detta recept bidrog jag till en av Knorrs receptfolders för flera år sedan. Denna soppa är inspirerad av Lady & Luftsens köttbullspasta och är riktigt god. Det som tar dit med denna soppa är att rulla färsen i små små bollar, annars går det fort. Tänk på att receptet är till 2 portioner, dubbla det om ni är flera i familjen.

Till 2 portioner behöver du:

1 förpackning Knorr Tomatsoppa med mascarpone eller Tomatsoppa med paprika basilika

150 g blandfärs 15%

1 1/2- 2 krm salt

1 krm peppar

1 dl okokt snäckpasta

1 krm vitlökspulver

1 tsk basilika

1 liten pressad vitlök

zest av ca 1/2 citron

1 dl vatten,

1 bit röd paprika

Gör så här:

Blanda färsen med salt, peppar, vitlökspulver och basilika. Rulla till små små bollar, de får inte vara större än en hasselnöt. Värm upp saltat pastavatten och lägg först i pastasnäckorna. Koka i två-tre minuter innan du lägger i frikadellerna. Koka ytterligare i cirka fem minuter och häll bort vattnet. Häll i Knorr Tomatsoppa och värm upp. Späd gärna med 1-2 dl vatten, beroende på hur krämig soppa du vill ha. Pressa i en liten vitlök (kan uteslutas) och rivet skal av en halv citron. Skär paprikan riktigt smått och lägg även den i soppan. Smaka av ev av med lite salt, basilika och peppar. Låt smakerna puttra ihop i cirka 5 minuter. Serveras tillsammans med en bit medelhavsbröd. Hoppas det smakar!

ViktVäktarna

  • WW Points: 15 points med Tomatsoppa mascarpone och 13 points med Knorr Tomatsoppa paprika basilika

9 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.