Krämig Citron- och vitlökspasta

 

Här kommer ett recept som verkligen är snabblagad och perfekt som vardagsmat. Recept och inspiration kommer från kokboken Arla Vardagsmat och receptet nedan är min variant på det hela. Om du vill ha mildare smak av citron så räcker det med att ta endast den rivna skalet i såsen. Jag la även i saft från en halv citron, hälften än originalreceptet och det räckte mer än nog för mina smaklökar. Så testa dig fram och se vad som passar just dig.

Recept till 4 portioner:

4 portioner nykokt fjärilspasta (1 ½ dl per portion)

3 laktosfri dl matlagningsgrädde 10 %

150 g riven mozzarella (max 20 %)

rivet skal av en citron, saft från 1/2 citron

1-2 pressade vitlöksklyftor (beroende på storlek)

ca 1/2 dl hackad färsk persilja

nymalen svartpeppar

salt efter smak

Gör så här:

  1. Koka pastan.
  2. Koka samtidigt upp grädden i en annan kastrull. Blanda i osten och rör om på svag värme tills den har smält.
  3. Ta kastrullen från värmen och blanda i resten av ingredienserna. Krydda med nymalen svartpeppar och salt efter smak.
  4. Blanda sedan såsen med den varma pastan. Ta gärna några extra tag med kryddpepparkvarnen innan servering.
  5. Om du inte vill ha rätten helt vegetariskt så kan du komplettera med till exempel knaperstekt bacon (Viktväktare måste självklart lägga till points då). Det blir hur gott som helst till den lena och krämiga pastan. Servera gärna tomatsallad till.

ViktVäktarna:

  • WW Points: 11 points per portion

8 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.