Krämig chilipasta med bacon

 

Jag älskar pasta i krämiga såser! Här gör färskosten pastan krämig och god. Jag har använt chili för att få sting i rätten. Det finns en färdighackad variant av chili i frysdisken, så bekvämt att ha till hands. Använd lite i taget och anpassa styrkan efter ditt eget tycke eller uteslut den helt om du vill göra rätten mer barnvänlig. Då kanske man kan smaksätta rätten med lite riven citron istället.

Till 4 portioner behöver du:

4 dl okokt pasta

200 gram kycklingbacon

1 liten gul lök

1 klyfta vitlök

2 tsk rapsolja

200 gram färskost light

1 dl vatten

10 gram färsk gräslök

1 påse (ca 70 gram) färsk bladspenat

150 gram färsk sockerärtor

saften av ½ citron

salt

svartpeppar

hackad chili (finns färdig i frysdisken)

Gör så här:

  1. Koka pasta enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Strimla kycklingbacon och skala och klyfta den gula löken samt finhacka vitlöken.
  3. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek bacon och lök på medelhög värme så att det får lite färg.
  4. Tillsätt färskosten och vatten (gärna av pastavattnet) och låt det koka ihop 2-3 minuter.
  5. Skölj och finhacka gräslöken och skölj spenaten.
  6. Skölj sugar snaps och dela det på längden.
  7. Tillsätt gräslök, spenat, sugar snaps och saften från cirka ½ citron i baconsåsen.
  8. Sila av pastavattnet och tillsätt pastan i pannan. Vänd runt försiktigt så att allting blandas. Smaka av med salt, peppar och hackad chili.
  9. Strö gärna över lite hackad gräslök som garnering.

ViktVäktarna

  • WW Points: 13 personliga points per portion

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.