Krämig Chicken Korma

 

Detta är en riktigt god indisk gryta som man antingen äter med ris eller Naanbröd. Den är full med underbara indiska smaker tack vare kryddblandningen Garam Masala, vilket betyder het kryddblandning. Minska på denna krydda om du vill ha en mildare gryta. I övrigt är denna gryta mycket enkel att göra, medan du kokar riset blir grytan klar. Passar perfekt även till matlåda.

Krämig Chicken Korma

Till 4 portioner behöver du:

500 g kycklingfilé

1 tsk rapsolja

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 tsk paprikapulver

2 tsk curry mangopulver (vanlig curry går också bra)

1 tsk salt

1 tsk kardemumma

4 tsk garam masala

1 röd paprika

2 tsk kokosflingor

2 1/2 dl matlagningsgrädde + 1/2 dl vatten

ev majskorn

Gör så här:

  1. Skär kycklingen i mindre bitar, hacka lök och vitlök.
  2. Fräs löken i matolja så att den blir glansig. Tillsätt curry, salt, garam masala, kardemumma och paprikapulver. Låt fräsa under omrörning i cirka en minut.
  3. Lägg i kycklingbitarna och fräs i cirka 5 minuter. Rör om ibland.
  4. Hacka den röda paprikan i mindre bitar.
  5. Tillsätt paprika, kokosflingor, matlagningsgrädde och vatten när kycklingen börjar se färdig ut. Blanda ordentligt och låt det hela puttra samman i 5-10 minuter
  6. Servera kycklinggrytan med ris eller naanbröd. Majskorn som passar finfint till detta.

Krämig Chicken Korma

ViktVäktarna:

  • WW Points: 1 portion med 10 % laktosfri grädde är 5 points och med 4 % grädde är den 2 points.

13 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.