Krämig Chicken Korma
2020/02/25
Detta är en riktigt god indisk gryta som man antingen äter med ris eller Naanbröd. Den är full med underbara indiska smaker tack vare kryddblandningen Garam Masala, vilket betyder het kryddblandning. Minska på denna krydda om du vill ha en mildare gryta. I övrigt är denna gryta mycket enkel att göra, medan du kokar riset blir grytan klar. Passar perfekt även till matlåda.
Till 4 portioner behöver du:
500 g kycklingfilé
1 tsk rapsolja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk paprikapulver
2 tsk curry mangopulver (vanlig curry går också bra)
1 tsk salt
1 tsk kardemumma
4 tsk garam masala
1 röd paprika
2 tsk kokosflingor
2 1/2 dl matlagningsgrädde + 1/2 dl vatten
ev majskorn
Gör så här:
- Skär kycklingen i mindre bitar, hacka lök och vitlök.
- Fräs löken i matolja så att den blir glansig. Tillsätt curry, salt, garam masala, kardemumma och paprikapulver. Låt fräsa under omrörning i cirka en minut.
- Lägg i kycklingbitarna och fräs i cirka 5 minuter. Rör om ibland.
- Hacka den röda paprikan i mindre bitar.
- Tillsätt paprika, kokosflingor, matlagningsgrädde och vatten när kycklingen börjar se färdig ut. Blanda ordentligt och låt det hela puttra samman i 5-10 minuter
- Servera kycklinggrytan med ris eller naanbröd. Majskorn som passar finfint till detta.
ViktVäktarna:
- WW Points: 1 portion med 10 % laktosfri grädde är 5 points och med 4 % grädde är den 2 points.
Föregående
13 kommentarer
Vicky
Love, love, love it!
Nadja
Hej Marita
Ja men va bra! Jag gillar att man anpassar recepten efter sitt eget tycke och behov.
Kram Nadja
Marita Busch
Tog sojabitar istället för kyckling. Det blev väldigt gott.
Nadja
Tack Marie. Detta är en av våra favoriträtter här hemma
Hälsningar Nadja
Marie
Mums! Supergod rätt. Vi lade till Rajita (Santa Marias) gjord på 0,5% kvarg. Oh, my så gott! Tack!!!
Nadja
Hej Maria, tycker det är jättekul att få höra att du gillar veckomatsedlarna. Tack så mycket!
/Nadja
Maria
Hej !
jag tycker du gör jätte bra matsedlar, det är till stor hjälp.
Mvh
Maria
Nadja
Yvonne: Precis rätt gjort, anpassa receptet efter smak och tycke! /Nadja
Yvonne
Gott! Åts av stora och små när jag gjorde en mildare kryddning. Doften och smaken var verkligen Indien. Lättlagat!
Nadja
Tack Marie! Kul att du återkommer med vad du tyckte, sånt gillar jag!
Marie
Fantastiskt god, den kommer jag att göra igen…och igen
Pingback:
Sussi Hägg
Det här ska jag prova någon dag
Lät mycket gott & såg mycket gott ut