Köttfärsjärpar med timjan och grönsaker i tomatsås

 

Det här är en ruskigt god rätt som ni bara måste göra. Den smakar mycket och du kommer säker blir riktigt nöjd med måltiden. Serveras med fördel tillsammans med kokt potatis.

Till 4 portioner behöver du:

500 g nötfärs (10 %)

2 ägg (kan uteslutas)

1 dl mellanmjölk laktosfri (eller vatten)

2 tsk potatismjöl

1 tsk salt

2 krm svartpeppar

1 tsk timjan

1-2 gula lökar

2 paprikor

1 squash

1 msk matolja

1 burk krossade / passerade tomater (500 g)

Gör så här:

  1. Blanda köttfärs med ägg, mjölk/vatten, potatismjöl, salt och kryddor.
  2. Forma till avlånga järpar.
  3. Skala och skiva löken, kärna ur och strimla paprikan, skiva squashen.
  4. Bryn järpar i hälften av matfettet. Ta upp dem.
  5. Fräs grönsakerna i resten av matfettet.
  6. Blanda i krossade eller passerade tomater och smaka av med salt och kryddor.
  7. Lägg järpar i tomatsåsen och koka på svag värme under lock cirka 10 minuter.
  8. Späd eventuellt med lite vatten.
  9. Järparna kan serveras med kokt potatis, ris eller pasta.

ViktVäktarna

  • WW Points: 9 points per portion (oavsett om du använder mjölk eller vatten).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.