Köttbullspanna med ajvar

 

Jag gillar de så kallade ”allt-i-ett” rätterna. Detta experiment blev ganska lyckat måste jag få säga. Välj styrkan i Ajvaren efter tycke och smak, jag hade stark. Grönsakerna tar du efter vad du har hemma. Jag hade gärna sett till att ha med paprika i denna rätt också då det skulle passa bra.

Köttbullspanna med ajvar

Till 4 portioner behöver man:

6 potatisar

1 tsk olja

400 gram nötfärs

salt

peppar

paprikapulver

1 pressad vitlöksklyfta

1-1 1/2 lök

1 morot,

1 paprika

2 dl ajvar relish mild/stark

1/2 dl tomatpuré

2-3 dl vatten (beroende på hur tjock såsen blir)

Gör så här:

  1. Börja med att skala potatisen och skär den i mindre bitar.
  2. Koka potatisen nästan mjuk.
  3. Krydda nötfärsen med salt, peppar, paprikapulver och en pressad vitlök. Rulla till små köttbullar.
  4. Skär löken, paprika, och moroten i mellanstora bitar.
  5. Fräs grönsakerna någon minut innan du lägger i köttbullarna.
  6. Låt köttbullarna få lite färg innan du häller i ajvar relish.
  7. Späd med vatten och låt det puttra på svag värme en liten stund. Späd eventuellt med lite mera vatten om du tycker det blir för tjockt.
  8. Häll av vattnet från potatisen.
  9. Lägg till potatisen i köttbullspannan och blanda runt.
  10. Låt den puttra med i någon minut. Smaka eventuellt av med salt eller peppar.

ViktVäktarna

  • WW Points (kostprogrammet från 2025): här är potatis och nötfärs med max 10 % fett nollpointsmat
    • Med 5-10 % nötfärs: 2 points per portion
    • Med 12 % nötfärs: 8 points per portion
    • Med 20 % nötfärs: 11 points per portion
  • WW Points: 10 points per portion

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.