Kotletter med gremolata

 

Vi hade fina kotletter till middag i helgen och för att piffa upp dem så gjorde jag lite Gremolata. En jättegod italiensk blandning som består av hackad persilja, hackad vitlök och rivet citronskal (och olivolja, men den skippade jag). Det är en mycket fräsch och god blandning som passar även till fisk och kyckling. Låt inte den färska vitlöken skrämma dig, finhacka den fint bara så märks den knappt.

Till 4 portioner behöver man:

4 skivor putsade fläskkotletter (helst benfri)

rivet skal av en ekologisk citron

1 dl finhackad persilja (fryst går bra)

1-2 vitlöksklyftor

Gör så här:

  1. Börja med att tvätta av citronen väl.
  2. Riv skalet fint i en skål och häll i persilja (går bra med fryst om du inte har färsk).
  3. Finhacka sedan vitlöken, 1-2 beroende på smak och tycke.
  4. Blanda sedan ihop allt tillsammans, låt det sedan stå och dra medan du steker/grillar kotletterna fint.
  5. Servera kotletterna tillsammans med en god sallad eller med kokt ris eller potatis.
  6. Strö Gremolata över kotletterna och njut sedan av måltiden.

Viktväktarna

  • WW Points: 2 points per kotlett.

16 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.