Kotletter med gremolata
2020/05/12
Vi hade fina kotletter till middag i helgen och för att piffa upp dem så gjorde jag lite Gremolata. En jättegod italiensk blandning som består av hackad persilja, hackad vitlök och rivet citronskal (och olivolja, men den skippade jag). Det är en mycket fräsch och god blandning som passar även till fisk och kyckling. Låt inte den färska vitlöken skrämma dig, finhacka den fint bara så märks den knappt.
Till 4 portioner behöver man:
4 skivor putsade fläskkotletter (helst benfri)
rivet skal av en ekologisk citron
1 dl finhackad persilja (fryst går bra)
1-2 vitlöksklyftor
Gör så här:
- Börja med att tvätta av citronen väl.
- Riv skalet fint i en skål och häll i persilja (går bra med fryst om du inte har färsk).
- Finhacka sedan vitlöken, 1-2 beroende på smak och tycke.
- Blanda sedan ihop allt tillsammans, låt det sedan stå och dra medan du steker/grillar kotletterna fint.
- Servera kotletterna tillsammans med en god sallad eller med kokt ris eller potatis.
- Strö Gremolata över kotletterna och njut sedan av måltiden.
Viktväktarna
- WW Points: 2 points per kotlett.
Föregående
Middagsmeny vecka 20/2020
Nyare
16 kommentarer
Jennie/Kalasgott
Gremolata – gott! Har hört talas om det tidigare, men nu blir det att testa! 🙂
Nadja
Oj vilken respons det blev här då. Jätteskoj! Gremolata är gott och kan som några redan nämnt användas till pasta och vegetariskt. Det är bara fantasin som sätter gränser. prova er fram 😀
Hälsningar Nadja
Fanny
MMMM det såg gott ut!!!
Kan man på något vis göra det vegetariskt?
lina
Gremolata ger så god smak på både kött och kyckling. Vilken fin bild du tagit!!!
kryddburken
Gremolata är gott til mycket! bla. att blanda i pasta om man har lite bråttom! det är supergott! Ha en trevlig kväll!
Anneli
Ner med lite salt o peppar och olivolja, blanda i nykokt pasta-MUMS!
Jessica
Jadu, min hjärteform hämtade jag hos mina föräldrar, men det är en vanlig form. Hjärta med löstagbar kant verkar lite klurigare att hitta, har också kikat efter en sådan men har inte heller lyckats hitta någon.
Men vi får helt enkelt kika vidare och hittar jag nån, så får du veta.
Gremolata har inte heller jag testat, men med så härliga bilder kan man ju inte annat än att bli sugen.
Fias kastruller
Jag har hört mycket om gremolata men aldrig använt det. Kan nog vara bra på kotletter vid grillsäsongen.
/Sofia
Daniel
Hahaha såg nu Toproos då lär ingen fatta ett skit bara mina vänner 🙂 skriv Daniel Roos desserter eller något sånt haha Top Roos
Daniel
Självklart får du det bara roligt mvh Daniel
Filibabba
mm vad gott! =)
kardemummagumma
Det där har jag aldrig testat heller! Spännande!
Unga Morsan
Gremolata har jag länge känt till men aldrig testat, måste verkligen testa det! 🙂
Daniel
Hej Nadja!
Chokladen brukar komma i handlen något halvår efter jag får den 🙂 så du får vänta lite må gott mvh Daniel
Daniel
Det här ser riktigt spännande ut 🙂 ska jag kanske pröva. Må så gott mvh Daniel
Fridas kök
Hej! Jag tycker salladen var god som den var, citronsaften gav den en tydlig karaktär. Men för variation kan jag absolut tänka mig att tillsätta någon krydda. Ha en bra dag!