Korv med pepparrotssås

 

Jag föredrar stekt korv mot kokt men äter det inte så ofta på grund av den höga fetthalten. Men när jag väl väljer att äta den, så vill jag ha något gott. Jag kan rekommendera Lithells magra middagskorv som har 9 % fett, den är god och påminner väldigt mycket vanlig falukorv. Om man inte tänker på fetthalten så välj gärna en korv med hög kötthalt istället. Här får du receptet på min variant av klassikern: korv med pepparrotssås. Glöm inte att servera en god grönsallad till.

Till 4 portioner behöver man:

500 gram Lithells magra middagskorv 9 % (eller vilken du själv önskar)

2 msk Bregott mellan

2 msk vetemjöl

2 dl mellanmjölk laktosfri

1-2 dl vatten (beror på hur tjock du vill att såsen ska vara)

1 liten burk (45 g) riven pepparrot

salt

Gör så här:

  1. Om du önskar ha potatis till så kan du börja med att lägga den på kokning.
  2. Skiva korven och stek den.
  3. Gör även såsen samtidigt så här: Låt matfettet smälta i en liten kastrull och blanda sedan i vetemjölet.
  4. Vispa väl så att mjölet fördelar sig och tillsätt sedan mjölken lite i taget samt 1 deciliter vatten.
  5. Smaksätt med pepparrot och lite salt.
  6. Låt koka upp under omrörning tills såsen börjar tjockna. Späd ut med mer vatten om du tycker att såsen är för tjock. Låt det koka ytterligare i någon minut.
  7. Servera med gärna med kokta morötter och gröna ärter till.

 ViktVäktarna

  • WW Points: 11 points per portion. Lägg till points för potatis.

En kommentar

  • kryddburken

    Ahh en klassiker till! Falukorv är faktiskt väldigt väldigt gott ibland, och har man varit utan för länge så är det något man saknar! (varit i falukorvs-träsket en gång – alltid där) 😉 Denna sås är himmelens god också! Helt rätt i tiden!

     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.