Kolasnittar med mjölkchoklad
Mjuksega kolakakor med härlig mjölkchoklad på – sådana är dessa kolakakor. Snabbfixade och goa. Jag vill passa på att ursäkta för den lite dåliga uppdateringen, men denna vecka har varit mycket att göra och jag har inte hunnit med riktigt. Men jag lovar det kommer, det kommer…håll tillgodo med detta recept så länge.
Till cirka 50 st behöver du:
Mördeg: 200 g smör, 1 1/2 dl farinsocker, 1 msk ljus sirap, 5 dl vetemjöl, 1 msk vaniljsocker, 2 tsk bakpulver
Dekoration: 75 g mjölkchoklad
Ugn: 175 grader
Gör så här:
Rör smör, farinsocker och sirap poröst. Rör ihop de övriga ingredienserna. Blanda snabbt samman till en deg. Rulla ut till fem längder, lika långa som en plåt. Lägg dem på två plåtar med bakpapper. Platta ev till något. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter. Låt längderna ligga kvar på plåtarna och skär dem i bitar direkt när de kommer ut från ugnen. Låt svalna. Smält chokladen och ringla den över kakorna. Perfekt till en kopp varmt thé eller kaffe.
Andra recept på småkakor:
4 kommentarer
Sandra drömkaka
I veckan har jag bakat en massa småkakor & en massa bröd, men nu vill jag verkligen baka kakor igen! För kolakakor är min absoluta favorit småkaka. MYcket gott ser det ut med ringlad choklad på också 🙂
Kalasgott
Småkakaor… Mmmm!
Jessica
Och hur smarriga låter inte dessa då 🙂
Hoppas du får en bra helg!
Helena Ljunggren
Jag blir så imponerad av er som kan göra så fina kakor. De ser verkligen jättegoda ut!
//sopa på kakbak 🙂