Klassisk senapsgriljering till julskinkan
2024/12/24
Här kommer ett recept på klassisk senapsgriljering till julskinkan. Brukar du använda den eller har du vågat prova något annat? Berätta gärna vilken griljering du föredrar mest. Själv föredrar jag denna klassiska variant.
ÖNSKAR DIG EN RIKTIGT FIN OCH MYSIG JUL! // Nadja❤
Till en skinka på cirka 3 kg behöver du:
1 ugnsbakad eller färdigkokt julskinka (upp till 3 kg)
1 ägg
3 msk senap (gärna en söt/stark och lite grovkornig)
cirka 1/2 dl ströbröd,
Gör så här:
Förbered julskinkan enligt förpackningens anvisningar. Vispa snabbt upp ägget. Blanda ner senapen ordentligt. Pensla skinkan rejält runt om och strö sedan över ströbrödet. Griljera i 250 graders värme i cirka 15 minuter, eller tills skinkan fått fin färg.
ViktVäktarna
- WW Points (kostprogrammet från 2025): Griljeringen är totalt 6 points. 100 gram julskinka är 3 points inklusive griljering
- WW Points: Griljeringen är totalt 6 points. 100 gram julskinka är 3 points inklusive griljering
Föregående
Middagsmeny vecka 52/2024
Nyare
3 kommentarer
Nadja
Tack för tipset, det ska jag prova!
Pingback:
Karin W.
Jag läste ett tips häromdagen hur man ska få griljeringen att fästa bättre. Det här vad jag ska testa: Torka torrt med hushållspapper, pudra på majsstärkelse där griljeringen skall fästa, bred på griljeringen och sikta över ströbröd.