Klassisk kladdkaka
Jag blev förälskad direkt när jag provade kladdkaka för första gången, hur kunde något vara så underbart gott undrade jag. Och fortfarande toppar kladdkakan listan och man blir så glad när den väl serveras som efterrätt. Den känns alltid rätt och är mycket uppskattad av alla. En kaka som är svår att misslyckas med, och därför även passar små bagare och bagerskor.
Klassisk kladdkaka
100 g smör eller margarin, 2 ägg, 3 dl strösocker, 2 1/2 dl mjöl, 4 msk kakao, 1 1/2 tsk vaniljsocker, 1/2 krm salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret på låg värme. Smörj och bröa ev en form med löstagbar kant, cirka 21 cm i diameter. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan smöret. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt och rör ner blandningen i äggsmeten. Rör försiktigt sönder eventuella klumpar. Häll smeten i formen och grädda 10-20 minuter (beroende på hur kladdig kaka du vill ha). Servera med mjukrörd glass eller vispad grädde. På bilden serveras kladdkakan med små kulor av Häagen-Dasz glass ”Pralines & Cream” och lite kokos.
4 kommentarer
Unga Morsan
Åh gode gud vad gott det ser ut!! Älskar kladdkaka! Ska testa ditt recept i eftermiddag. 🙂
Filibabba
Vilken trevlig blogg! hit kommer jag tillbaka! 🙂
Fridas kök
Jag älskar kladdkaka! Men receptet som jag alltid har använt har jag misslyckats med de senaste 5 gångerna. Börjar blir trött på det nu. Ska nog prova ditt recept nästa gång! 🙂
ingegerd
Ja det är verkligen gott med kladdkaka,mums!!