Kinesisk färspanna

 

Färspanna full med grönsaker så som vitkål, morötter och ingefära. En god rätt som får lite hetta både från ingefäran men även från chiliflakes. Uteslut chiliflakes och minska på ingefäran om du inte tål eller gilla hetta i maten. Ingefäran boostar ditt immunförsvar så behåll gärna lite av den. Nötfärsen går att byta ut till ett vegetariskt alternativ om man så önskar.  Det här är en enkel och snabb vardagsrätt som passar även i matlåda dagen efter.  //Nadja ❤

Till 4 portioner behöver man:

400 gram nötfärs (12%)

2 dl okokt ris

1 msk rapsolja

1 gul lök

300 gram vitkål

2 vitlöksklyftor

3 morötter

upp till 1 tsk chiliflakes – kryddas efter eget tycke eller uteslut

40 gram riven färsk ingefära

1 msk kinesisk soja

2 tsk strösocker

½ tsk svartpeppar

½ tsk salt

Gör så här:

  1. Börja med att förbereda alla grönsaker; strimla lök, vitkål och morötter. Riv vitlök och ingefära.
  2. Sätt riset på kokning enligt förpackningens anvisningar.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn färsen.
  4. Tillsätt vitlök, ingefära, vatten, soja och socker i färsen och stek några minuter till.
  5. Vänd ner lök, kål och chili och stek tills grönsakerna börjar mjukna. De ska ha tuggmotstånd men inte vara råa.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera färsen med ris och gärna en gurksallad.

Viktväktarna

  • WW Points: 13 points per portion inklusive ris
  • KCAL: 497 kcal per portion

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.