Kikärtspanna med ajvar

 

Denna rätt blev framtagen en kväll när jag hade förbrukat alldeles för många points till lunch (Viktväktarna för er som inte vet) och ville balansera upp det med en ”billigare” middag. Man kan säga att jag tog vad jag hade hemma och resultatet blev riktigt gott. Jag har färdigstekt kyckling i rätten, men om du vill ha den vegetarisk så skippa den eller byt ut den mot halloumi, tofu eller quorn till exempel. Glöm inte att servera grönsallad, tomat och annat gott till.

Till 4 portioner behöver man:

1 tsk rapsolja

250 gram färska champinjoner

1 röd paprika

1 tetra kikärter (ca 380 gram)

1 liten burk majs (160 gram)

1 liten broccoli (jag hade fryst broccoli)

1 bit purjolök

1-2 vitlöksklyftor

3 msk ajvar relish mild

salt

peppar

200 gram Kronfågel stekt & skivad kyckling Classic (färdig kyckling)

Gör så här:

  1. Förbered gärna alla grönsaker; putsa och skiva champinjonerna, hacka paprikan, skiva purjolöken och dela broccolin i mindre buketter om du så önskar. Vitlöken ska pressas i.
  2. Börja med att steka champinjoner, paprika och matolja i en stor stekpanna.
  3. Skölj kikärterna och häll över i stekpannan tillsammans med broccolin, majs och purjolök.
  4. Pressa även i vitlöken och låt det fräsa med.
  5. Blanda i ajvar och smaka av med salt och peppar.
  6. Dela eventuellt den färdiga kycklingen i mindre bitar eller häll i den i pannan som den är.
  7. Låt den bli varm och sedan är det klart.

ViktVäktarna

  • WW Points: 1 points per portion

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.