Kesopaj med grönsaker

 

Ni som läser min blogg vet att jag har lovat provlaga Viktväktarnas pajskal med keso och nu har det äntligen blivit av. Jag kan säga att jag tyckte om det. Den var mycket godare än det magra pajskalet. Receptet på pajskalet kommer från Viktväktarnas kokbok ”Grytor och gratänger” och den påminde mera om ett vanligt gott och krispigt pajskal, så den rekommenderas starkt. Fyllningen har jag själv kokat ihop och det blev riktigt gott. Jag fortsatte att använda keso när jag väl ändå hade öppnat paketet. De grillade/rostade grönsakerna passar perfekt med den. Tillaga och njut!

Till en paj, 6 portioner, behöver du:

Pajdeg: 100 g margarin 80 %, 100 g keso, 3 1/4 dl vetemjöl

Fyllning: 150 g keso, 2 ägg, 1 tsk bakpulver, salt, peppar, 1 tsk olja till stekning, 100 g zucchini/squash, 100 g purjolök, 2 grillade paprikor (t.ex Fontana), 2 vitlöksklyftor

Gör så här:

Blanda alla ingredienser till pajskalet och knåda snabbt ihop till en deg. Låt degen vila i cirka 30 minuter i kylskåp. Tryck sedan ut degen i en pajform. Nagga kanterna och botten och förgrädda i ugn 200 grader, cirka 10 minuter. Skär grönsakerna i mindre fina bitar. Fräs zucchini, squash och purjolök tillsammans med hackad vitlök i matolja så att de mjuknar. Salta och peppra för att få mera smak. Den grillade paprikan skär du också i mindre finare bitar och fördelar den över pajskalet. Fördela även sedan de stekta grönsakerna i pajskalet. Vispa ihop äggen tillsammans med keso, salt, peppar och bakpulver. Häll det över grönsakerna så att de blir övertäckta. Grädda pajen i 200 grader tills fyllningen har stelnat (30-45 minuter beroende på ugn) och fått fin färg. Låt pajen stå i några minuter innan den skärs i bitar. Servera med en god blandad sallad.

ViktVäktarna

  • WW Points: hela pajen har 57 points med 0,2 % supermini keso. Vid 6 portioner så blir en bit 10 points.

6 kommentarer

  • Nadja

    Svar till Jahman: Tack för ditt påpekande, det stämmer mycket riktigt att zucchini och squash är samma grönsak, kärt barn har många namn som de säger. Ibland händer det dock att jag har det för bråttom och så blir det sådana här tokigheter. Men jag är bara glad när ni upptäcker sådana här saker för då får jag en chans att rätta till det.

    God kväll…/ Nadja

     
  • Jahman

    Min flickvän och jag diskuterade precis ditt recept och det blir ju lite förvirring när du skriver zucchini och squash som två olika saker. Det är ju som du säkert vet samma sak och zucchini är så kallad sommarsquash. Därför kanske du ska rätta din ingredienslista. Ha det bäst!

     
  • Nadja

    Hej Rebecca:
    Vad kul att min propointsberäkning kommer till något nytta. Lycka till med viktväktandet!!!!

    Hälsningar Nadja

     
  • Rebecca

    Mums!!! Detta ska lagas ikväll!

    Tack för att du så ofta skriver ut ProP värdet på det du lagar till i ditt kök! Love it!!!

     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.