Kesolimpa

 

Det här är en variant av det otroligt populära receptet Kesobröd, fast som en limpa istället för småbröd. Det som gör brödet så populärt är att den är lättbakat (bara att röra ihop alla ingredienser), glutenfritt om du använder rätt havregryn, innehåller mycket protein och därför väldigt mättande. Räkna inte med att det här brödet är som vitt bröd utan mer som Dansk rågbröd i sin konsistens. Grädda brödet så länge det behövs, varje ugn gräddar olika, men mellan 45-60 minuter borde det räcka så att limpan inte är för fuktig och ogräddad i mitten. Känn gärna med en sticka för säkerhets skull. Hoppas att du kommer gilla det. /Nadja❤

Till en limpa (20 skivor) behöver man:

500 gram keso

6 ägg

6 dl havregryn

½ dl pumpafrön

2 tsk linfrön

2 tsk chiafrön

2 tsk sesamfrön

1 tsk bakpulver

½-1 tsk salt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Blanda ihop alla ingredienser i en stor bunke, spara gärna 1 tsk sesamfrö till garnering.
  3. Skrynka ihop ett bakpappersark och klä en brödform med den.
  4. Häll smeten i brödformen och strössla över sesamfrö.
  5. Grädda limpan i cirka 45-60 minuter mitt i ugnen. Limpan ska ha fått fin gyllene färg och vara fast i mitten. Känn gärna med en sticka, den ska vara torr.
  6. Låt brödet svalna helt innan uppskärning.
  7. Brödet går bra att frysa in. Skär upp brödet innan infrysning, då kan du plocka så många skivor du vill ha eller behöver.

ViktVäktarna

  • WW Points (kostprogrammet från 2025): Totalt har detta recept endast 8 points med supermini keso. Vid 2 skivor blir det nollpoints, vid 3 skivor 1 points och vid 5 skivor blir det 2 points.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.