Kesogratäng med rökt skinka

 

Många, även jag själv, vill gärna komma tillbaka till de gamla rutinerna efter semestern. Och det kan innebära att man tänker lite extra på vad man stoppar i sig.  Här kommer ett recept som nog passar de flesta, med lågt kalori- och/eller pointsvärde (se längst ner i inlägget): Kesogratäng med rökt skinka. Servera gärna en god tomatsallad till.

Detta behövs till 4 portioner:

500 gram cottage cheese / Keso

4 medelstora ägg

1/2-3/4 tsk salt

svartpeppar

1 salladslök

200 gram rökt skinka i tunna skivor

50 gram riven ost

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Vispa ihop keso, ägg, salt och svartpeppar med en elvisp, vispa i minst 2 minuter så att keson fördelar sig fint i smeten.
  3. Hacka skinkan i små bitar och gör lika så med salladslöken.
  4. Rör ner skinka och lök i smeten och blanda väl. Smaka av och krydda om det så behövs.
  5. Häll smeten i en smord ugnsform och strö sedan på den rivna osten.
  6. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter, eller tills smeten har stelnat och fått fin färg.
  7. Servera kesogratängen med en fräsch blandad sallad.

ViktVäktarna

  • WW Points: Totalt har receptet 8 points om du använder 0,2 % cottage cheese/keso samt 17 % riven ost. Det blir 2 points per portion
  • KCAL: 246 kcal per portion

2 kommentarer

  • Nadja

    Hej Camilla
    Tack så mycket, blir jätteglad över dina ord.
    Jag tror inte det blir så bra att frysa in. Jag tror gratängen blir vattning efter upptining.
    Hälsningar Nadja

     
  • Camilla W

    Hej! Älskar denna gratäng, gör den med kyckling istället bara. En fråga – funkar den att frysa in? Tänkte göra ett gäng matlådor nu när det är kampanjpris på keso i vår butik.
    Tacksam för svar!
    Tack för alla fina recept.

     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.