Kebabkryddade lövbiffsstrimlor med stekt lök i ris

 

Här har jag tagit en nötrulle, strimlat den och kryddat den med god kebabkrydda samt rostad spiskummin och peppar. Till detta så kokade jag lite ris och medan jag gjorde det blev jag sugen på stekt lök. Vips så stekte jag lite lök och därav denna blandning. Om man vill ha så passar även en god beasås till detta.

Till 4 portioner så behövs det:

800 g nötkött (t.ex. innanlår), 2 msk rapsolja, 1 msk kebabkrydda, några tag från kryddkvarnen roasted cummin and peppar (santa maria), salt, 4 portioner nykokt basmatiris, 1 stor gul lök,  kinesisk soja, salt, peppar

Gör så här:

Skär och strimla nötrullen i tunna strimlor. Stek i traktörpanna med 1 1/2 msk rapsolja i. För att inte nötköttet ska bli segt så brukar jag hälla i lite vatten så att köttet få koka sig lite mjuk innan den fräses och får fin färg. På så sätt blir den inte seg och gummiaktig. Under tiden kan du koka basmatirisen. Skär löken i tärningar och låt den få fräsa i en liten stekpanna (1/2 msk olja) och mjukna men ej ta färg. När löken är mjuk så häller jag i lite kinesisk soja för att få lite sälta och färg på löken. Krydda eventuellt lite till med salt och peppar. Blanda ner löken i riset. Servera allt vackert på tallriken med en isbergssallad vid sidan om. Njut!

ViktVäktarna

  • WW Points: 10 points per portion

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.