Kanelkaka i långpanna
Gillar du kanel? Här kommer en jättegod kaka som smakar mycket kanel och har ett täcke av havreströssel. Att den bakas i långpanna är inte så dumt heller för då får man extra många bitar. Trevlig helg till er alla!
Detta behöver du till en större långpanna:
Kaksmet: 2 ägg, 100 g smält smör, 4 tsk bakpulver, 3 dl socker, 3 dl mellanmjölk, 4 tsk vaniljsocker, 9 dl vetemjöl
Strössel: 200 g smör, 3 dl havregryn, 2 dl socker, 6 tsk kanel
Ugn: 175 grader
Gör så här:
Vispa ägg och socker riktigt fint och poröst. Blanda ihop de torra ingredienserna till smeten och blanda sedan dem med äggsmeten och det smälta smöret. Häll smeten i en smörad och mjölad långpanna. Gör strösslet genom att lägga alla ingredienser i en kastrull och rör om tills smöret har smält och allt har blandats väl. Strösslet läggs på den den ogräddade kakan. Grädda sedan kakan mitt i ugnen tills den känns torr med en sticka, cirka 15-25 minuter, beroende på ugn.
Tips! Om du lägger till tunt skivade äpplen så får du en god äppelkaka istället.
ViktVäktarna
- WW Points: hela receptet har 294 points. Dela det med antalet bitar som skärs upp. Tex vid 30 bitar så är en bit 10 points.
6 kommentarer
K
Tack för receptet, älskar den här kakan men har aldrig gjort den själv!
Rita Jönsson
Jag la i äppeltärningar i smeten, så blev det en äppelkaka.
Systrarna
Du har en fantastiskt fin blogg, fina bilder och inspirerande recept! Denna kaka ska vi definitivt baka, ser underbart god ut 🙂
Kryddburken
Åh den där kakan är jättegod, det är nog samma recept som till den jag brukar göra som farmor alltid bakade när jag var liten! Men hon har döpt den till ”Sommarkaka”! Supersmarig, helst nyuttagen ur frysen!
Cecilia
Jag brukar göra en liknande fast med kakao istället för kanel och den tycker jag är grymt god!
Svar från Nadja:
Tack för tipset, det ska jag komma ihåg.
Jessica
Den kanelkakan är grymt god. Måste gör den nån dag!
Ha en bra dag!