Kaka med rårivna äpplen och kokos

 

Det finns så mycket man kan göra med äpplen så som mos, saft eller underbart goda kakor. Vi har nog alla en favoritäppelkaka som vi bara älskar,  men ibland så jag gillar att prova något recept. För vem vet när man hittar en ny favorit? Denna kaka kanske inte toppar favoritlistan men det är absolut god och blev uppäten väldigt fort här hemma. Kakan har en svag ton av kokos.

Detta behöver du till en rund kaka:

Botten: 150 g kallt smör, 3 dl vetemjöl, 1 tsk vaniljsocker, 2 msk kallt vatten

Fyllning: 100 g smör, 2 dl socker, 2 ägg, 1 1/2 dl kokos, 1 tsk vaniljsocker, 4-5 äpplen

Gör så här:

  1. Blanda samman degen i en matberedare eller för hand.
  2. Kavla eller tryck ut pajdegen i en form med avtagbar botten.
  3. Nagga degen och låt den vila i kylskåp i minst 30 minuter.
  4. Rör smör och socker poröst och tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
  5. Riv äpplena och blanda ner dem i smeten.
  6. Blanda även i kokos och vaniljsocker.
  7. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i 225 grader i cirka 30 minuter.
  8. Passa kakan de sista 5-10 minuterna och täck över om så behövs så att den inte får så mycket färg som min kaka fick.
  9. Servera gärna kakan med god vaniljsås eller glass medan den fortfarande är varm.

ViktVäktarna

  • WW Points: totalt har kakan 190 points, dela det med antalet bitar du skär upp

6 kommentarer

  • Tina

    Tur du inte la ut hur många points det är i dessa underverk! Kan känna doften ända hit.

     
  • Loulas Kök

    Visst är det gott med äppelpaj! Gjorde säsongens första i går men vi fick leta efter mogna äpplen..så det blev inte så mycket äpplen men desto mer pajdeg…MUMS!
    Vad fint du har här på bloggen, ser att du ändrat headern. Hoppas du får en härlig höst
    Kram Louise

     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.