Kabanoss- och äggpanneröra

 

Till vardags vill man gärna ha något snabblagat och det ska dessutom vara gott. Denna panna blev till när jag behövde tömma kylskåpet och tog hand om lite rester. Om du inte vill kryddig Kabanosskorv så går det lika bra med vilken korv som helst. Du behöver inte heller följa receptet slaviskt när det gäller grönsakerna, ta det du har hemma och tycker om. Denna rätt är perfekt både till lunch eller som en lättare middag. Gott att servera till är en tomatsallad gjord på tomater, röd lök och smulad fetaost.

Till ca 2-3 portioner behöver du:

3 kabanosskorv ( ICA’s)

6 ägg

1 gul lök

1 gul paprika

3 msk majs

1 tsk olja

2 nävar bladspenat

salt och peppar

Gör så här:

  1. Värm en stekpanna med lite matolja.
  2. Skär korven i tunna skivor och fräs den tillsammans med hackad lök och paprika.
  3. När allt börjar få färg så kläcker du bara i äggen och blandar.
  4. Låt äggen stelna lite och blanda sedan igen, på så sätt ”klumpar” den sig och blir fast och mer åt omeletthållet.
  5. Krydda med salt och nymalen svartpeppar.
  6. Blanda i bladspenaten när du tycker att rätten är färdig.
  7. Servera gärna pannan med en tomatsallad till och en skiva bröd.

ViktVäktarna

  • WW Points: 4 points per portion

5 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.