Julgröt!

 

På julaftons morgon så har vi som tradition att alltid äta lite julgröt och i år blir det inget undantag. För er som köper färdiga tuber kan jag säga att det är hur lätt som helst att göra egen… och självklart så mycket godare. //Nadja ❤

Till 6 personer så behöver du detta:

2 1/2 dl gröt ris

5 dl vatten

2 msk smör

1 tsk salt

9 dl mellanmjölk (laktosfri)

2-3 st mindre kanelstång

1 msk vaniljsocker

1 msk strösocker

kanel och lite mer strösocker till servering

Gör så här:

  1. Blanda ris, vatten, smör och salt i en större tjockbottnad kastrull.
  2. Låt koka på svag värme i cirka 10 minuter.
  3. Tillsätt sedan mjölk, kanelstång och socker.
  4. Blanda ihop och låt gröten nu koka på mycket svag värme i cirka 40 minuter.
  5. Rör om lite då och då. Om du tycker att gröten är för tjock så är det bara att späda med lite mera mjölk.
  6. Häll upp i portionsformar och strö på lite kanel, strösocker och mjölk vid servering.

Viktväktarna: 

  • WW Points: totalt är det 49 points med Bregott mellan och 55 points med smör. Dela det med antalet portioner som serveras, tex 6 portioner = 8 p med Bregott Mellan och 9 p med smör

 

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.