Julens kanelstjärnor

 

Dessa glittrande vackra små kanelstjärnor passar fint på julens kakbord eller varför inte till advent. Degen kan gott göras en dag i förväg och mår bara bra av att ligga kallt tills den ska kavlas ut. Kakorna kan förvaras i frysen, de tinar upp på ett nafs.

Kanelstjärnor

En sats kanelstjärnor (mellan 35-50 st):

Mördeg:

3 dl vetemjöl

3 msk strösocker

125 g smör eller margarin 80 %

1 tsk vaniljsocker

1 äggula (spara äggvitan)

Garnering:

1 äggvita

2 tsk malen kanel

3 msk strösocker

Gör så här:

  1. Mät upp mjöl, socker, vaniljsocker och smör i en matberedare/maskin. Mixa kort och hastigt tills smöret fördelats.
  2. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt samman till en deg. Ställ degen i kylen och låt den vila kallt i minst 1 timme.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Dela degen på hälften och ställ tillbaka den ena halvan i kylen.
  5. Kavla den andra halvan tunt på lätt mjölat bakbord. Mjöla även kaveln om så behövs.
  6. Ta ut stjärnor med mått och lägg kakorna på plåt med bakpapper.
  7. Vispa upp äggvitan.
  8. Blanda samman kanel och socker.
  9. Pensla kakorna med äggvita och strö över kanel- och sockerblandningen.
  10. Gör nu samma sak med den andra deghalvan.
  11. Grädda i mitten av ugnen i cirka 5-8 minuter. Låt kakorna svalna på plåten.
  12. Förvara dem sedan i en tät slutande burk eller i frysen. De tinar väldigt snabbt.

Kanelstjärnor

Viktväktarna:

  • WW Points: Hela satsen har 99 points med smör och 77 points med 80 % margarin. Dela antalet kakor med den satsen (smör eller margarin) du väljer att göra. Får du över 45 kakor så blir det 2 points per kaka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.