Jordnötsbrownies
I veckans nummer (38) av tidningen Året Runt så får man en liten bakbok med på köpet. Jag kunde inte låta bli att köpa den, för jag såg att det fanns mängder av godsaker i bakboken. Jag har redan provat dessa Jordnötsbrownies och gissa om dom är goda…
Jordnötsbrownies, ca 20 bitar
150 g ljus choklad, 125 g rumsvarmt smör, 3 dl strösocker, 1 tsk vaniljsocker, 2 ägg, 2 msk kakao, 1 1/2 dl vetemjöl, 50 g mörk choklad, 100 g jordnötter (ca 1 1/2 dl)
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält den ljusa chokladen i mikron eller över vattenbad. Rör ihop smör, socker och vaniljsocker. Vispa upp äggen. Arbeta in dem lite i taget. Rör i den smälta chokladen. Sikta kakaon och mjölet och vänd i det. Hacka den mörka chokladen grovt och vänd i den och jordnötterna. Lägg bakpapper i en form, ca 24 x 24 cm. Häll i smeten och grädda kakan mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt svalna ordentligt innan du vänder upp den och skär i bitar.
Jordnötsbrownies
2 kommentarer
Nadja
*Till Hanna:
Dom var musmiga och jättegoda…försvann ganska snabbt hemma hos oss.
/Nadja
Hanna
Åh så gott det där såg ut!