Jordgubbar med havre- och mandelfras
2019/07/11
Jordgubbar med ett frasigt täcke av havre och mandelfras, hur låter det? Gott? Javisst, mycket gott. Jordgubbarna kan förstås bytas ut mot andra bär eller blandas ihop med annan frukt, allt blir gott. Nu har vi en ljuvlig tid framför oss då vi kan njuta av färska bär, så passa på.
Till 4-6 portioner behöver du detta:
minst 500 g (och mer om du vill) färska jordgubbar
1 dl färdig marsánkräm (gjord på 1,5% mjölk)
1 dl havregryn
1 dl mandelspån
2 msk smör
4 tsk socker
4 tsk vaniljsocker
Gör så här:
- Börja med havrefraset. Smält smör, socker och vaniljsockret i en kastrull.
- Lägg till havre och mandeln och låt det småputtra på svag värme. Rör om ofta så att det inte bränns vid. Tag av från värmen och låt det svalna.
- Ansa jordgubbarna och skär dem i mindre bitar direkt i portionsskålar.
- Toppa jordgubbarna med marsánkräm och fördela sedan havrefraset. Nu är det bara att njuta!
ViktVäktarna
- WW Points: hela satsen har 34 points och vid 4 portioner så blir det 9 points. För att få ner pointsen kan man halvera sockret och vaniljsockret och då blir det 8 points istället.
Föregående
Middagsmeny 28/2019
Nyare
8 kommentarer
Leila bakar....
Maple sugar måste jag testa, ser intressant ut. Kul att du delar med dig av roligheter du hittar =)
åsa - hello sugar!
vad gott det lät! maple sugar måste jag köpa nån gång, älskar ju maple syrup. 🙂
Jasmine / Unga Morsan
Vad gott det ser ut! 🙂
Therese
Hej
Tack för att du påminde mig om att jag skulle byta adress på dig.
Nu hittar man rätt igen..
Vad gott det såg ut…
admin
Emilie, det är enkelt men snabblagat och jättegott
admin
Jessica, vad glad jag blir att du vill fortsätta följa bloggen 😀
Emilies Skafferi
Mmm det ser jättegott ut!
Jessica
Ser verkligen toppen gott ut.
Maple suger har jag aldrig testat men måste verkligen testa om jag hittar det i affärerna.
Sidan är verkligen jättefin och jag har ändrat både länkadressen och bloglovin så jag inte missar något.
Ha en bra dag!