Italienska tortillabåtar

 

Detta recept kom fram en dag när jag rensade kylen och resultatet blev riktigt lyckat. Vegetariska Tortillabåtar med italienska smaker tack vare soltorkade tomater och basilika. Låt dig inte skrämmas av den långa ingredienslistan. Använd gärna receptet som en grund att gå efter och justera den sedan efter ditt eget tycke. Om du vill så kan du lägga till strimlad kalkon/skinka eller de grönsaker som behöver användas upp i ditt kylskål. Tortillabåtarna blir som portionspajer och kan även frysas in eller tas med till lunchlådan dagen efter. Glöm inte att servera båtarna med en god sallad till.

Till 8 tortillabåtar behöver man:

8 tortillabåtar (a 24 gram)

2 tsk rapsolja

250 gram champinjoner

150 gram sockerärter

bladspenat efter eget tycke (handfull)

ca 10 cm purjolök

300 gram keso (Supermini)

20 gram strimlad soltorkad tomat (avrunnen)

torkad eller färsk basilika

salt och peppar efter egen smak

4 ägg

150 gram riven ost (12%)

3 dl laktosfri mellanmjölk

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Putsa och skär champinjonerna i skivor. Fräs det i oljan en stund.
  3. Skär sockerärterna och purjon i mindre bitar/skivor. Lägg till det och fräs det tillsammans med champinjonerna en kort stund till.
  4. Strimla soltorkade tomaterna i lite mindre bitar. Blanda ner det och bladspenaten i stekpannan.
  5. Krydda med basilika, salt och peppar och ta bort från värmen.
  6. Vispa upp äggen tillsammans med mjölken och blanda även i keson. Smaka av med eventuellt lite salt och peppar.
  7. Lägg ut tortillabåtarna på en plåt. Se till att de står stadigt så att fyllningen inte rinner ut.
  8. Fördela sedan ut champinjonfyllningen i alla båtarna.
  9. Fördela sedan äggstanningen lika mycket i varje båt, jag tog hjälp av ett decilitermått.
  10. Strö till sist över den rivna osten på alla båtarna.
  11. Grädda mitt i ugnen tills äggstanningen har stelnat, cirka 20-25 minuter (beroende på ugn). Servera med en god grönsallad.

ViktVäktarna

  • WW Points: 5 points per båt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.